Őzike60 Creative Commons License 2019.12.29 0 0 87296

Szia!

 

Igen, biztosan. Kaptam a férjemtől egy 3 és fél hónapos Basset kislányt. Sajnos a páromra jellemző, hogy nem néz utána a dolgoknak, most is a szíve vezérelte. Szeptemberben elhunyt a kutyusunk, közel 17 éves volt, Basset anya - ismeretlen apa gyermeke. Hosszú szőrű volt, (az udvaron élt ) basset jegyet csak a rövid lába és a bánatos tekintete mutatott. Nagy fájdalom az elvesztése, a férjem szerette volna, ha a kislány tompítja a fájdalmunkat. Én viszont mindent alaposan megrágok, mielőtt belevágok. Most helyette, utólag tájékozódok, hogy mit is igényel ez a kislány. Mi sosem tartottunk kutyust a házban, tele vagyok kérdéssel és kétellyel, hogy vajon tudjuk- e a megfelelő tartást biztosítani. 

Most pl. azon aggódok, hogy miközben próbáljuk elkerülni a sok benti pisilést, es a 23 fokos házból kivisszük a jelenleg kb 0 fokba, megfázik- e esetleg. Szoktak rájuk ruhát adni? Mert láttam, hogy reszket.😔

Több állatunk van, mindnek neve van, szabadon élnek az év összes napján, a porta minden zegzugát bejárják. Egy szelíd kiskakasunk van a 2 kis tyúkjával, két nyuszi, és egy törpepuli él nálunk, akit 5 éve az utcáról fogadtunk be. Mindenki családtag. Van esetleg valakinek olyan tapasztalata, hogy hogyan reagálhat pl. a nyuszira a Basset? A vadászvér miatt kérdezem. Vagy a tyúkokra. Tudom, hogy még kölyök Maja, fokozatosan kell szoktatni az állatokhoz, csak kíváncsi vagyok, hogy hasonló helyzet adódott- e már más gazdiknál.

 

Köszönöm!