AzFix Creative Commons License 1999.01.14 0 0 49
Kedves Deviáns!
Természetesen ismét fenn áll a kérdés, kinek az olvasatában. Miért van az, hogy én nem érzem elég jónak Milosevics, Lukasenko és Meciar társaságát? Miért van az, hogy zavar, hogy Budapesten is vannak ilyen politikusok Konrád szerint (mert ezt is leírta). Kikre célozhat cikkében, amelynek címe: „A hatalom veszélyes kábítószer", az MSZP/SzDSz kormányra? Az MDF kormányokra? A Fidesz/FKGP/MDF kormányra? Szerinted?
A Napi Magyarország azt írta (jan 7 csütörtök) a cikk értékelése mellé, hogy 1993 decemberében Konrád a német ZDF televíziónak interjút adott a Magyarországon erősödő fasiszta veszélyről. Miért érzem a párhuzamot helyesnek?
Tudod Konrád nincs egyedül azzal, hogy, nem szereti azokat, akiknek a hatalomért semmi sem drága. Én sem szeretem őket.
Kedves Deviáns, természetesen állíthatja bárki, hogy a Napi Mao nem állít igazat, amikor azt írja, Konrád cikkében szerepelt a "Budapesten is vannak ilyen politikusok kitétel". Vagy azt, hogy Konrád nem (esetleg nem jelenlegi) kormánypártokra gondolt. De akkor felmerül a kérdés, mi az az aktuállöket, ami ezt mondatta vele. Miért most nyilatkozott? Mi ihlette nyilatkozásra? Még milyen más Kelet-Európai országra gondolhatott, ha nem a sajátjára. Románia miatt aggódott?
Avagy magyarázza meg Nekem valaki, miben olvasom rosszul Konrádot, vagy azt, hogy a Konrád cikk a még elfogadható ütésváltási módok közé tartozik.
azfix