ka_TARZI_s Creative Commons License 2020.01.05 0 0 27144

Még egy kérdés.

 

Mennyire indokolt 2020-banez a parancsnoki harckocsis dolog.

 

Század parancsnoki szinten még okénak érzem, - bár nem tudom nem lenne-e jobb, ha az egyik (a szakasz lenne a "vezérszakasz" (akár úgy, hogy 4x4 hk lenne egy század)

 

 

ill. zászlóalj parancsnoki (alezredes?) szinten nem lenne-e hatékonyabb, ha egy, akár MBT bázisú harcjárműben lenne a vezetés, ami ugyan nem tudna közvetlenül részt venni a harcban, de jobb áttekinthetőséget biztosítana a zászlóalj parancsnoknak.

 

Így 48 vagy 64 hk lenne egy zászlóalj, és a parancsnok nem HK-ban ülne, hanem valamilyen parancsnoki járműben.

 

Páncélgránátos vagy vadászalakulatoknál dettó.

 

Ill. az is érdekelne hogy nem lenne-e tényleg jobb aár már zászlóaljon belül összevonni a harckocsikat és a lövésszállítókat/harcjárműveket, ahogy most a jenkik is teszik.

 

Nálunk ez nem lenne visszalépés, hiszen jelenlegi s kb. egyszázadnyi bevethető harckocsink van - az is 70-es évek közepe színvonalon.

 

 

Ill. dandár szinten nem lenne-e hatékonyabb egy vegyes dandár, vagyis 2 nehéz (páncélgránátos) zászlóalj - amibe már integrálva vannak a harckocsi századok + 2 könnyű (vadász) zászlóalj (úszóképes) gumikerekesekkel (+ esetleg ezekhez integrálva x db tartalékos gépkocsizó lövész zászlóalj (amennyire van ember) - akár a BTR 80-asokkal).

 

 És így 1 nehéz és 1 közepes dandár helyett lenne 2 (vagy három) egyforma felszereltségű vegyes dandár.

 

A könnyű/KMZ dandárt meg szétkapnám és csinálnék belőle 2 v 3 légi szállítású zászlóaljat.

Előzmény: belic (27136)