Törölt nick Creative Commons License 2020.01.09 0 0 27156

"...Ezért a parancsnok egyedüli döntéshozóként együtt ment a kötelékkel, hogy rálátása legyen az eseményekre, és rögtön be tudjon avatkozni..."

 

Ezek szerint nincs (?) stratégiai elképzelés, hogy miként és mire fogják használni a 44 db.Magyar Leot? Vagy EU szinten "szétszórják" országonként a NATO állományt? 

 

Koncentrált műveleteket 50 Hk-val ma nem lehet kezdeni??? Annak idején az Ardenneki áttörési kísérletnél volt hasonló művelet. (A halál 50 órája) Ott is csak felhős időben, mert ki kellett kapcsolni a támadó légierőt. És ami a legfontosabb 2000 ágyú "puhította" azt a területet ahova Josef Dietrich és Hasso von Manteuffel tábornok hadseregének kellett volna eljutnia.

 

A 44 Magyar Leó-t ki és mikkel fogják támogatni? Műszaki alakulatok, szerelők, üzemanyag, lőszer tartalék lánctalpak??? Annak idején a tartalékkgazdálkodásnál le volt "zsírozva" az 1200 T55 Hk. tartalék lánctalpak, üzemanyag hordókban stb...stb...

 

Ezt mind bezsúfolnák Tatára? Vasút vagy nehéz szállító trélerek nélkül mit kezdenek, ha menni kéne? Vagyis látható a stratégia? Szerintem nem... 

Előzmény: Tankiszt (27148)