gaunt Creative Commons License 2020.01.21 0 0 27242

Nem feltétlenül! Két fajta űrméret alatti lövedék van nálunk rendszeresítve. Egy acél és egy volfrámmagvas. Az acél (monoblok) kizárásos alapon a 3BM9 lesz. Ez annyire reménytelenül elavult, hogy pl. az ősrégi M-60A1 tornyát sem üti át szemből. Ezeket lehetne akár vinni a kohóba újrahasznosítás céljából, semmi másra nem jók. (sajnos itthon még éleslövészetre sem lehet ellőni őket, nincs akkora lőterünk)

A másik a volfrámmagvas. Na erről infót nem találtam melyik típus. Én a 3BM15-re tippelnék, ezt exportálta a szovjet leginkább. Átütése ennek is nyomorúságos 310-340mm acélban, kompozit páncélban enél is kevesebb.

Na most ehez képest a lengyeleké 500-550mm-t üt át, viszonylag korszerű felépítésű, így jóval kedvezőbb a teljesítménye rétegelt és kompozit páncélzat esetén is. Nem biztos, hogy rossz vétel lenne. Ez bármilyen elképzelhető távolságból és szögből átüti a román TR-85 páncélzatát. Vannak ugye pletykák, hogy a szőröstalpúak is vennének Leopardot, de nem tudni milyen verziót. Torony ellen természetesen reménytelen ez a lőszer is, de az A6 testét szemből valószínűleg átüti. Ezen kívül fenyegetés egyedül ukrajnából várható: Bár a T-64BM ellen reménytelen, de a jóval nagyobb számban előforduló régebbi BV-ket, és a T-80-askokat gond nélkül kivégzi.

Előzmény: ka_TARZI_s (27241)