ka_TARZI_s Creative Commons License 2020.03.01 0 0 27300

Ha nekem kellene harkocsi koncepciót rajzolnom, az úgy nézne ki, mint az Armata, csak épp nem hárman ülnének elől, hanem ketten.

 

130mm-es ágyúja lenne, egybetervezve kétoldalt egy-egy koaxiális 20-30mm-es gépágyúval.

 

 

A Lőszerzároló hátul lenne, mint a K2-nél/Lecrercnél.

 

A harckocsilőszerből 24 db is elég lenne (kb. ennyit lehetne elhelyezni egy nem túl magas toronyban), a többire ott a gépágyú.

 

A toronyban a személyzet képzeletbeli helyén 1-1 kivehető függőleges indítású rakétamodul lenne kb. 8-8 rakettával, ízlés szerint kombinálva valamilyen önirányítós páncéltörő ill. kis hatótávolságú légvédelmi rakéták. Ezek a modulok kb. 90*75 cm-esek lennének.Ezekbe 8 130mm körüli átmárőjú rakéta elhelyezhető lenne.

 

A gépágyú lőszer a torony gyűrű alján lenne, kb.  ahogy a 72-eseknél van a lőszer.

 

Amennyiben nem válna be a 2 személyes dolog, nem kéne kukázi a cuccot, mert az egyik rakétamodul helyére be lehetne tenni + 1 főt (irányzó).

 

A rakettamodulok kiszedésével szükséghelyzetben még 2-4 lövész is bezsúfolható a toronyba ill. a rakettamodul nélkül 4 fős személyzettel amolyan magasabb egység parancsnoki jármű is lehetne.

 

 

***

 

Nem tudom a kisebb tömeg a fontosabb, vagy a fajlagos talajnyomás.

 

Lánccserénél ugye nyilván jó, ha kisebb a drón, de én úgy értelmeztem a szándékodat a linkkel, hogy vajon a harckocsikat is kiváltják-e a drónok.

Előzmény: Hiryu27 (27299)