alfDR Creative Commons License 2020.03.09 0 0 48390

Kedves Urak,

Technikai jellegű kérdésem lenne.

 

Csütörtökön reggel félálmomban véletlenül 95-ös VPower benzint tankoltam (cca 11,5 litert) 100-as VPower helyett (ezt szoktam). Hazamentem szemerkélő esőben, igazán semmit sem vettem észre, hogy gond lenne.

 

Péntek reggel esett az eső a motor meg elkezdett „dadogni” és a fordulatszámmérő semmit sem mutatott (néha meg éppen felugrott és mutatta a valóságot)…így mentem vele munkába. Egyszer egy pirosnál le is állt, de simán újraindult. Hazafelé azt művelte, hogy amolyan kockásan dadogva ment, majd ha nagyobb gázt húztam, akkor kicsit kisimult a járása és még a fordulatszámmérő is életre kelt.

 

Elsőre azt gondoltam, lehet beázott a műszerfal (bár ennél nagyobb esőben nem volt ilyen jellegű gondom eddig)…ezért vártam egy kis meleget. Vasárnap reggel zokszó nélkül jutottam el vele templomba, de onnan hazafelé megint dadogott…AZTÁN az jutott eszembe, hogy az új csoda benzin lehet a ludas…így gyorsan rátankoltam 100-as benzint (cca 6 litert). Mentem vele egy kis kerülőt, ahol haladósan tudtam menni. Rendes fordulaton jól ment, de ahol tötymörögni kellett a forgalomban, ott be-be dadogott.

 

Ma egészen jól ment már, csak néha-néha dadogott be. Leginkább csak akkor, amikor a szivatót visszatoltam, vagy nm tudtam "érdemben" gázt húzni. DE mindig magához tért.

 

Létezhet, hogy a magasabb alkoholtartalmú 95-ös benzin miatt műveli ezt, vagy inkább karburátor, esetleg elektromos gond lehet ez?

 

Köszi előre is a segítséget!