Nem a kihozatal az elsődleges szempont, hanem az íz és az állag, amit 20 éve megszokott a család. Csak saját fogyasztásra készül, hetente egy alkalommal.
Sok kipróbáláson vagyok túl, csak egy bizonyos gyártó bizonyos márkanevű terméke tudja ezt produkálni, és krémes-selymes, homogén a végtermék, kellemes, nem túl savanyú.Ráadásul ezt még vadászni is kell, nem minden üzlet tartja a polcon.
Minden másból történő gyártásnál a "joghurtunk" vagy savósodik, vagy túrósodik, vagy túl savanyú lesz. Ráadásul 1-2x még "utángyártani" is tudom, jó minőségben a sajáttal, utána viszont frissíteni kell a kultúrát.
Nem tudom, milyen savóra gondoltál, nálunk csak aludttej savó képződik, abból aludttej lesz, sajtot csak elvétve készítettem, most nincs rá idő, nyakunkon a kerti munkák.
Ezért gondoltam fagyasztani a boltit, egyet kipróbálok, aztán meglátom.