Igen, ha jó és élöflorás friss,fagyaszthatod.
Saját
termofil kultúra gyártása: ala elefada
friss édes tejből gomolyát készítünk, a savójából kb1 litert 50-55 fokig hevítünk.
Lehűtjük 45-46 fokra, befőttes üvegben pokrócba csavarjuk, hőn tartjuk 6 ó, majd hü tőbe tesszük .
Másnap kiadagoljuk és fagyasztjuk. Ez lesz a termofil kultúra, sajthoz 10 lre 0,5-1%
Joghurt
Másnap reggel a frissen fejt tejet 90 fokra hevítjük, fél órát itt tartjuk, majd lehűtjük 46 fokra. 7 DL üvegekbe töltjük, s az előző nap készített savóból 10ml-t teszünk minden üvegbe.
Pokrócba takarjuk, hőn tarjuk 6-8-10 órán át és kész a joghurt, hütöbe 24 ó hidegérlelés után fogyasztható
,vagy kis só hozzáadásával , hidegen 24 ó csepegtetéssel görög joghurt,
48 -72 ó csepegtetéssel(hűtő)labneh azaz joghurt sajt
A kész joghurtot is használhatod termofil kultúrának . gyógyszertári kifertőtlenített tégelybe rakod, lefagyasztod.
Használom joghurt indítónak, vagy pasta filetához 1%aludttej(mezó kultúra)+ 1%joghurt(termo kultúra)40-42 fok kb 4 ó
A mezofil kultúra sima aludttej.
PASTA-FILETA 1-1% MEZÓ TERMO 42 FOK 2 Ó KULTÚRÁZÁS, 40 PERC OLTÁS, GOMOLYA TECHNOLOGIA, MIRE VÉGZEL, HA ELÉG MELEG VAN A SAJTKONYHÁBAN, TEHETED IS FEL A VIZET, A SAJT 5,2 KÖRÜL NYUJTHATÓ.