elefada Creative Commons License 2020.03.28 0 1 19091

Igen, ha jó  és élöflorás friss,fagyaszthatod.

Saját

termofil kultúra gyártása: ala elefada

 

 friss édes tejből gomolyát készítünk, a savójából  kb1 litert 50-55 fokig hevítünk.

Lehűtjük 45-46 fokra, befőttes üvegben pokrócba csavarjuk, hőn tartjuk 6 ó, majd hü tőbe tesszük .

Másnap kiadagoljuk és fagyasztjuk. Ez lesz a termofil kultúra, sajthoz 10 lre 0,5-1%

 

Joghurt

Másnap reggel a frissen fejt tejet 90 fokra hevítjük, fél órát itt tartjuk, majd lehűtjük 46 fokra. 7 DL üvegekbe töltjük, s az előző nap készített savóból 10ml-t teszünk minden üvegbe.

Pokrócba takarjuk, hőn tarjuk 6-8-10 órán át és kész a joghurt, hütöbe 24 ó hidegérlelés után fogyasztható

,vagy kis só hozzáadásával , hidegen 24 ó csepegtetéssel görög joghurt,

 48 -72 ó csepegtetéssel(hűtő)labneh azaz joghurt sajt

  A kész joghurtot is használhatod  termofil kultúrának . gyógyszertári kifertőtlenített tégelybe rakod, lefagyasztod.

 

Használom joghurt indítónak, vagy pasta filetához 1%aludttej(mezó kultúra)+ 1%joghurt(termo kultúra)40-42 fok kb 4 ó

 

 

A  mezofil kultúra sima aludttej.

 

PASTA-FILETA 1-1% MEZÓ TERMO 42 FOK 2 Ó KULTÚRÁZÁS, 40 PERC OLTÁS, GOMOLYA TECHNOLOGIA, MIRE VÉGZEL, HA ELÉG MELEG VAN A SAJTKONYHÁBAN, TEHETED IS FEL A VIZET, A SAJT 5,2 KÖRÜL NYUJTHATÓ.

 

Előzmény: gombászok (19088)