SaGa Creative Commons License 1999.06.08 0 0 12
TaTTi!

"a kertben tartott kutyákkal lényegesen kevesebbet foglalkoznak a gazdik, a sétáltatásról már nem is beszélve). Én a több problémával (kötelezettséggel) arra utaltam, hogy a lakáskutyát jobban kell nevelni, fegyelmezni. (500 szomszédot zavar egyszerre az ugatás). Ha valaki ezt, a kakiszedést, a pórázt képtelen tudomásul venni, annak tényleg nem kéne kutya."

Teljesen igazad van. A lakásban tartott kutyákkal általában többet foglalkoznak, mint a kertiekkel, nem beszélve a falusi, egésznap kikötött "házörzökröl".

Viszont vannak olyan emberek, akiknek nem való kutya. Semmilyen élölény.

A kakiszedésröl meg annyit: túlmisztifikálják sokan. Nem egy bonyolult müvelet a kutyákat megtanítani, hogy ott a csatornanyílás fölött végezze (kanális), vagy a másik lehetöség: vigyél magaddal egy-két papirtörölközöt. A blöki elég látványosan kezd neki a müveletnek. Ekkor kell az "akciótérbe" tolni a papírt. A blöki megszokja hamar, és nem kell pl füszálak közül "szemezgetni" az eredményt nejlonzacsival. Ha a rakás nem elég szilárd állagú, a nejlonos módszer nem is müködik. A papírlapot felkapod, összegyüröd(hajtod, kinek-kinek izlése szerint) és a megfelelö helyre juttatod (akár egy nejlonzacsiban).

Csak aki sétáltatás gyanánt a kocsma alé köti a kutyot, vagy végigdumálja az utat a baráttal, barátnövel, ahelyett, hogy a kutyával foglalkozna, úgysem veszi észre, hogy mi készül.

A kutyáknak van helye a városokban, még a lakótelepi lakásokban is, csak nem mindegy kinél.

Üdv SaGa

Előzmény: TaTTi (10)