csinnnKA Creative Commons License 1999.06.10 0 0 7
Cowboy!
Ez a mikrongyos változat nagyon-nagyon érdekelne. Milyen erősségen, mennyi ideig, kell-e kevergetni stb.stb.
Részleteket akarok!!!!!!!!!!!!!!! :-)))

Vajk!
Zseléfix-ről is érdekelnének további részletek. És pl. azt sem tudtam, hogy az üvegeket lezárva a tetejére kell fordítani. :-)

Ajándék gyanánt megosztom véletek a világ legkönnyebb befőzési receptjét, a RUMOS MEGGY-et:

3 kg megmosott, leszárazott, kimagozott (lehetőleg édes!) meggyhez 1 kg kristálycukor kell. Ezt jó alaposan össze kell keverni, majd az egészet zumek be egy nagy műanyag lavoárba, vagy bármilyen (nem fém!) edénybe. Egy napig érleled, közben legalább Te is kialudhatod a meggymagozás és üvegmosás fáradalmait. Másnapra a cukros meggy jócskán megváltozik, szerencsés esetben jó sok levet ereszt, és az egész "lágyabbá" válik. Üvegekbe pakolászod, szépen elosztva a meggyeket úgy, hogy egy jó ujjnyi hely üresen maradjon az üvegekbe. Aztán rámered a saját löttyét (szirupját). Nyilvánvaló, hogy a lötty nem fogja ellepni az üvegekben a meggyet, kimarad egy kis mennyiség. Ezt a részt töltöd fel rummal, üvegenként kb. fél deci megy rá (tehát egy fél lityis rumból kb. tíz üveg rumosmeggyet tudsz eltenni). Üveg tetejét rászorítani, aztán ennyi. Néhány hét alatt megérik, és legalább 2-3-4 évig eláll. (Nem romlik meg a piától.)
Isssteni
- gyümölcssalátába,
- gyümölcstortára,
- gyümölcsrizsre,
- fagylaltkehely dekorációjaként,
- vagy ha csak decens lerészegedésre vágysz, egy fél üveggel becsókolhatsz natúró. (Utána azért ne ülj volán mögé!)
PRÓBÁLJÁTOK KI! :-)