Mulan Creative Commons License 1999.06.15 0 0 17
Egy cseresznyebefőtt: (ugyanígy szoktunk meggyet, őszibarackot, barackot, nórabórát, vegyesbefőttet is)

Megpucolni, megmosni, üvegbe rakni. Az üvegeket feltöltjük vízzel, majd egy edénybe visszaöntjük. Egy liter vízre teszünk bele 20-25 dkg cukrot (a gyümölcstöl is függ, mennyi kell bele, meg az ízlésedtől is), két-három szem szegfűszeget, egy körömnyi fahéjat, eg karika citromot (hajastól). Na ezt felforraljuk, rámerjük a gyümölcsre, leöntjük róla, felforraljuk, rámerjük a gyümölcsre, és ezt addig ismételgetjük, amíg az üveg és a gyümölcs jól átforrósodik. Akkor szétfújunk rajta egy leheletnyi szalicilt, lekötjük és száraz dunsztba megy.

Előzmény: bd (12)