Mulan Creative Commons License 1999.06.16 0 0 24
Bocs, kicsit későn kapcsoltam, hogy kimondottan ilyen zselírozósat kértél. Én nem próbáltam, egyszerűen kikoppintottam az ehavi Magyar Konyha Oetker-mellékletéből, de nem bírtam ki kommentár nélkül:))))
Hozzávalók:
1250 g eper (előkészítve mérjük meg), 1 tasak (500 g) dr. Oetker Zselírozó cukor Speciál (a neve kész horror - Mulan megj.), 1/2 tasak (5 g) dr. Oetker Citromsav (nehogy más márkájú, netán gyógyszertárban beszerzett kisbetűs citromsavat próbálj használni - Mulan megj.)
Elkészítés:
Az epret megmossuk, jól lecsöpögtetjük, kicsumázzuk, kicsire vágjuk, lemérjük. (lehetőleg analitikai mérlegen, nehogy 1253 g legyen! - Mulan megj.)

A gyümölcsöt egy edénybe rakjuk, a Zselírozó cukrot és a Citromsavat hozáadjuk, jól elkeverjük. Az elegyet nagy lángon, állandó keverés mellett felforrlajuk, 1 percig forrni hagyjuk, majd a tűzről levesszük. Még párszor megkeverjük, üvegekbe töltjük, lezárjuk, 5 percig fejjel lefelé állni hagyjuk.

(A vastag betűs kiemelések az eredetiből származnak - Mulan megj.)

Előzmény: rahell (14)