Platon Creative Commons License 2020.05.14 0 2 27450

Tudod az van hogy az Ukrán választók többsége elutasította az USA "barát" pártokat. Az Ukrajnában szokásos nagy arányú választási csalások ellenére az ellenzéki Janukovics nyerte a választásokat 2010-ben. Valójában ezek a pártok soha egyetlen választást sem tudtak nyerni, még azokat sem, amiket ők maguk szerveztek.

 

Szerintem ez éppen mindent elmond arról, hogy Ukrajna népe mit is akart. A Maidani zavargások lehet nagynak tüntek de egy 40 milliós országban 400 ezer szélsőségest összeszedni nem nagy sztori, az kb olyan mint nálunk egy százezres tüntetés. Nehéz ráfogni hogy az lenne a többség.

 

A bizonyított tény az az, hogy a Maidant az USA szervezte, és a hatalomváltást (puccsot) is az USA vitte végbe. Az EU elég nagy felháborodására, ha még emlékszel a Fuck EU botrányra.

 

Az egy dolog hogy te mit szeretnél, de egyrészt az EU sosem akarta Ukrajnát tagnak, másrészt Ukrajna lakosságának majdnem a fele orosz ajkú volt, és az Ukrán gazdaság ezer szálon kötődött az Oroszhoz. Mindenki tudta mi lesz, ha elvágják a szálakat. Egy biztos. Ukrajnának soha egy pillanatig sem volt érdeke megtámadni az Oroszokat. Az Oroszok eltűrték a Krím illegális Ukrán annexióját ( bizony sosem szerezték meg azt jogszerűen, csak fenntartották Hruscsov jogtiprását) egészen addig a pillanatig, amíg az amerikai érdekek mentén az USA báb puccsisták nem akarták elvenni Oroszország egyetlen meleg tengeri kikötőjét. Amit amúgy még Hruscsov sem adott nekik, az (Szevasztopol) ugyanis nem volt része a Krím a Szovjet alkotmányt is lábbak tipró jogsértő átruházásának.

 

Obama elnök a korábbi linken egész jól elmagyarázza, ha elolvasod, hogy szó sem volt arról, hogy Putyin tervezett volna bármi gazságot, ő csak reagált az USA agresszióra. Nem én mondom, Obama.


Ennyi a sztori. Az USA agresszió - mert a puccs szervezés bizony fegyveres agressziónak számít a nemzetközi jog szerint - okozta a térség de-stabilizálódását, és Ukrajna balkanizálódását. 

 

És innentől lehet köpködni az oroszokat, de az ugye csak pótcselekvés a tényekkel való szembenézés helyett. 

Előzmény: project640 (27449)