Skorpió Creative Commons License 1999.06.24 0 0 1158
En is a cumi vedelmeben szolnek. Elöször is nem a cumitol megy tönkre a gyerek foga, hanem a benne levö cukros italoktol. A mi fiunk 9 honapos es rendszeresen cumizik. A babak szamara keszitett teat kapja benne, ill. tapszert. Semmi edeset. Nem hiszem hogy ez problema lenne akar most, akar kesöbb. En inkabb elönyet latom. Sokszor pl. megnyugtatja. Söt, ejjel ha felriad - na ja, korhazi gyerek - megkeresei a cumijat es megnyugtatja magat vele. Ilyenkor nagyon aranyos, beveszi a szajaba, aztan mint egy gözgep elkezdi szopni, fel perc utan alszik mint a bunda. Azonkivul szerintem az ugyesseget is fejleszti, sokat jatszik vele, nezegeti. Elöször nem nagyon talalt bele a szajaba, hol a szemet talalta el, hol a fulet celozta meg. Bizonyos önallosagra is keszteti, ha megyunk setalni, akkor a kocsi oldalara fuggszetjuk a cumisuveget teaval, es ha megszomjazik akkor egyedul elveszi. (A kupakot meg nem tudja levenni.) Ettöl fuggetlenul nem log mindig a szajaban sem a cumi, sem a cumisuveg.
Nemreg a gyerek szamara idegen helyen aludtunk. A felesegem melle fekudt simogatta, becezgette, enekelt neki hogy megszokja a helyet. A fiunk közben jatszott a cumival, majd kicsi kezevel megsimogatta az anyukaja arcat es megprobalta a cumit - baratsaga jeleul - az ö szajaba dugni. Hat majdnem megzabaltuk.

Egyszer volt a csaladban olyan, hogy a gyerek a cumi helyett a huvelykujjat kezdte szopni, es annyira szopta, hogy az mar kezdett elvekonyodni.