Cichlid15 Creative Commons License 2020.05.28 0 0 19099

Sziasztok,

sikerült az elmúlt hetekben visszaolvassam a fórumot, tehát elég sok elméleti infót összegyűjtöttem már, elolvastam a Sajtkészítés ABC-je könyvet is, és most szeretném a gyakorlatban is kipróbálni az elméletet.

Az eszközökről is vannak már infóim, 2 dolognál akadtam el. Az egyik a ph mérő, a használható darabok 30 ezer felett vannak, az lenne a kérdésem hogy minden sajttípusnál szükséges a ph folyamatos nyomonkövetése, vagy csak bizonyos sajtoknál fontos?

A másik kérdéses dolog számomra a sattej pontos  hőntartása. Házi körülmények között ezt hogyan lehet megoldani? Mert ha egy 15 literes edényben 10 liter tejet dolgozok fel, és a tűzhely gázégőjén melegítek akkor azt folyamatosan kevergetnem kell, de ha az alvadékot nem lehet keverni éppen, akkor hogyan tartom a kívánt hőfokon? Illetve a gázégőnél óhatatlanul alul lesz melegebb a tej. Hogyan lesz egyenletesen meleg a 10 liter tejem. Hogyan tarthatom meg a hőfokot egyenletesen akár 30-40 percig vagy még tovább?

 

előre is köszönöm a válaszokat.