Lex Icon Creative Commons License 2020.06.06 0 0 9912

Te szakmailag 0 vagy

 

Te már csak tudod, aki egy ingyenes fórumon hirdeti magát mint bef. tanácsadó. Mivel fogalmad sincs a valódi befektetési tanácsadásról így nem is veszed észre mekkora butaságokat terjesztesz.

 

az arany jelentőségének vége, megszűnt az aranystandard

 

Az '71-ben volt. Le vagy maradva. Egyébként pont emiatt virágzik az arany, mert nincs a $-hoz kötve, így folyamatosan nő az árfolyama hozzá képest. Szóval egy újabb szakmai ostobaságod.

 

Bezos, Dalio, Buffet, Musk? Tudod miért nem tartanak aranyat (legalábbis amiről te tudnál)? Mert van egy(több) k. nagy cégük, ami termeli a pénzt. Mert évtizedek alatt fel tudtak építeni egy pénzgyárat. Neked mekkora "pénzgyárad" van? Vagy az itt fórumozóknak? Költői kérdés volt.

Ez a különbség. No meg az, hogy a kisbefektetőknek teljesen más stratégia mentén kell befektetni mert nincs mögöttük hatalmas vagyon.

Egy kis olvasnivaló Buffet módszeréről, hogy te miért nem fogod tudni most használni.

Egyébként Dalio egy ideje már csak pofázik és próbálja meglovagolni a régi hírnevét. Ja, és Dalio vesz aranyat csak legfeljebb te nem vagy jól értesült.

Bezos és Musk pedig nem pénzügyi emberként tett szert vagyonra, hanem jó időben volt több olyan ötletük, ami másnak nem és el tudták jól adni. A kisembernek marad az egyszerű befektetés a lépcsőzetes építkezés.

 

Szóval minél többet írsz ide, annál jobban alátámasztod, hogy csak felületes ismereteid vannak a befektetésről mert ostobaságokat írogatsz, amivel legfeljebb egy hozzá nem értőt (sajnos) hasba tudsz akasztani.

Ha tényleg tanácsadó lennél, akkor lenne egy oldalad, amin hirdetnéd magad, blogolnál és leírnád a napi eseményekről a véleményed, meglátásod és nem az index topikjában szapulnád az aranyat.

Előzmény: Passzív befektető (9909)