stefi001 Creative Commons License 2020.07.26 0 0 1985

Mivel a fejegység utólag lett beszerelve, így lenni kell az autóhoz illeszkedő ISO kábelkötegnek is (típus/modell/évjárat), amire csere esetén, továbbra is szükség lesz.

Nem ártana tudni az autóban levő rádió beépítő keret pontos belső méreteit: szélesség, magasság. A 7”-os fejegységek átlagos mérete (rádiótest) 178 x 100 (102) mm. Amennyiben kisebb, akkor egy beépítő keret vétele is számításba veendő. A rádiófészek mélység biztos megfelelő.

Az említett elváráson kívül azért van még néhány paraméter, ami esetleg szempont lehet, de azt hozzá kel tennem, hogy mindez a készülék árát is erősen befolyásolja, tehát pénz kérdése, hogy milyen paraméterekkel rendelkezőt választunk.

 

Amit tudok:

– kijelző mérete: 7”;

– technológiája: IPS;

– tolatókamera bemenet;

– külső mikrofon csatlakoztatási lehetőség;

– bluetooth 4.0 vagy 5.0 verzió.

 

Amiről nem volt szó:

– Android verzió;

– magok száma;

– frekvencia;

– RAM, ROM mérete;

– bővíthetőség;

– OSD nyelv;

– felbontás (az IPS kijelzős fejegységek esetében 1024x600 pixel);

– univerzális vagy autóspecifikus;

– kormánytávvezérlési funkció;

– GPS/navigáció (az ilyen készülékekben természetes).

     

Egyébként, kevés olyan kütyü van, amelyet nem Made In Csájna-ban gyártanak.

 

Megjegyzés: ha a jelenlegi fejegység a mikrofon, illetve a kijelző mérete kivételével tudja a szükséges funkciókat, még egyszer átgondolnám a cserét. A külső mikrofon megoldható, a kijelző mérete nem annyira kicsi, a láthatóság pedig kellő árnyékolással (ha rádió helyzete biztosítja), megoldható:

 

https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=sun+visor+for+car+radio&_sacat=0&LH_TitleDesc=0&_osacat=0&_odkw=+unit+awning+for+car+radio

 

Persze, ez csak a takarékos szemléletemből fakadó vélemény.  

Előzmény: Joker___ (1984)