Dexxxxter Creative Commons License 2020.09.06 0 0 2354

Sziasztok,

 

Nemrégiben vettem egy 2016-os 1.6 blueHDi Picasso-t (125.000km), és az azóta megtett 1500km alatt felfedezett hibákra szeretnék ötletet / segitséget kérni:

 

1. Néhány inditáskor kiadta az "engine fault - have the vehicle repaired" és az "akkutöltés" hibaüzenetet / jelet, de normálisan elinditotta a motort. Ma viszont kétszer sem volt hajlandó elinditani (akkutöltés hibajel kiséretében), végül nagy nehezen kiszállás - bezárás - kinyitás - beszállás után mégis elinditotta. A motort sem nagyon állitja le a lámpánál, elvétve azért, többek között még a mai napon is, de előfordul. Ez aksiprobléma? Ha igen, milyen akkut érdemes bele venni? Érdemes a márkaszervizben cseréltetni vagy ők sokkal drágábban adják mint a mezei akkus?

2. Inditáskor mindig kiadja egy 2mp-es követési távolság-ra vonatkozó úzenetet (kb 3mp-ig mutatja), ez vajon mi?

3. Menet közben az ütközésveszély jelző olyan, mintha hibásan jelezne, vagy ez csak ilyen rosszul van programozva? Van erre valami beállitási lehetőség? Következő történik: városi forgalom, balra kanyarodásra kialakitott sávban állnak a piros lámpánál az autók, én tőlük jobbra elmegyek az egyenesen haladó sávban, és mikor a tőlem balra, legalább 1m oldaltávolság-ra, de menetirányban még előttem kb 10m-re álló autót megközelitem, öv megfeszit, piros BRAKE felirat, csengőszó figyelmeztet. Ugyanez, ha pl autópályán jobbra lehajtó sávban haladok, és a tőlem ugyanigy balra, a külső sávban lassan haladó kamionokat "közelitem" (ugyanigy min 2m oldaltáv + 10m előretáv).

4. Citroen honlapján a VIN alapján megnéztem, elvileg a térkép frissithető, ki is adta a 42083.zip filet, viszont ez, illetve a tartalma nem ugyanaz, mint a szintén ekkor letölthető frissitési útmutatónak. Ez még nem is lenne baj, rámásoltam egy üres pendrive-ra a zip tartalmát, de nem hajlandó frissülni mikor bedugom az USB portba. Észleli, hogy van benne egy térkép, kiirja, hogy frissités, kompatibilitás ellenőrzése, de egy pár mp mulvba elveszi ezt az üzenetet és semmi nem történik. Mi lehet a gond? Lehet mégsem frissithető az én rendszerem? (Nem vagyok benne biztos hogy 2016.01.01 utáni-e a kocsi, vagy esetleg 2015 legvége. Ezt meg lehet valahol nézni? Forgalomba helyezés 2016.06.01, de ez persze semmit nem jelent)

5. Bal első futómű felől kb 50km/h tempóig hallható erős nyekergés jön, legkisebb bukkanó, úthiba, jobbra kanyarodás kifejezetten előhozza. Olyan mint valami rossz szekér, vagy egy 50 éves régi rugós heverő hangja :) Néha be kell melegednie a kocsinak, nem jön rögtön elő, utána viszont kitartóan nyekereg. Szerelő kipróbálta, azt mondta kifejezett érezhető kopogás, egyéb probléma nincs, "bármi lehet", majd megnézi, hátha lát valamit. Lengéscsillapitó új.

6. USB port tölt is vagy csak médialejátszásra alkalmas?

7. Van Grand Picasso-ba kifejezetten illő gumiszőnyeg?

 

Köszi a válaszokat, üdv!