m-s-m Creative Commons License 2020.09.15 0 0 17290

Én nem trágyáznék, mindjárt itt a tél, a növények bemásznak nyugalomba, nem hiányzik nekik, hogy meginduljanak.

Az a koktél, amit írsz, amúgy is eléggé szedettvedett. Banánhéjt meg kávét komposztba lehet tenni, de locsolásra hogy használod?

 

Egy tisztességesen begyökeresedett tő növekedni fog szépen a maga tempójában, és akkor az esetleges őszi, tévedésből hozott hajtások elvesztése (metszőolló vagy téli elfagyás révén) nem fogja megviselni különösebben. Vagyis lényegtelen, hogy féltucat őszi hajtással mit csinálsz.

 

Szerintem várj tavaszig új földlabdás tő ültetésével. Így az eredeti helyén garantáltan áttelel a(z elhozandó) tő. Illetve tavasszal több kedve lesz megindulni és gyökeret ereszteni egy földlabdás tőnek, mint most ősszel.

Persze ha marhanagy, sértetlen földlabdával sikerül átültetni és takarod is még lombbal a tövét télen, akkor mehet most október-novemberben is.

 

Azok az 1 méteres kis bokrok tökéletesek átültetésre. Azévi friss hajtást, ami éppen növésben van, úgyse érdemes kiásni.

Tavasszal menj majd rá azokra az idén nőtt 1 méteresekre, az pont jó lesz. Minél nagyobb és sértetlenebb földlabdával ásod ki, annál több esélye lesz életben maradni.

 

Ezt a tövedet meg, amiről írtál, ne aggódd túl. Ne locsolgasd minden szarral. Él, jól van, növekedni fog, minden banánhéj ellenére. :D

Előzmény: Darksüti (17289)