_Pirx64_ Creative Commons License 2020.10.20 -1 0 30947

Mivel lassan egy éve nem olvasok 444-et, nem is annyira a Fiala körüli csúsztatások miatt, hanem azért, mert baromira elfogultak, tendenciózusak, és messze nem függetlenek. Pedig nagyon sokáig olvastam. Úgyhogy most nem tudom, mi történt, miről szólt az egész, mert ráadásul nem is hallottam az egészet a rádióban sem. Nem vagyok hajlandó odakattintani, és ezzel növelni az olvasottságukat (Jól megbüntettem öket! :D )

ÚP-ről is megvan a véleményem, amiben csak megerősített az eletmegminden.hu blogon megjelent 2,5 órás interjúja. Egy sértett ember, akinek egyszer sikerült valami, és azt gondolja hogy azt bármikor meg tudja ismételni. Hogy a 444 lett/lesz az új index. Látok rá tendenciákat, hogy ilyesmi történik. de messze nem egy liga volt a kettő. (Zárójelben jegyzem meg, a telexbe beleolvasva nem érzem azt, amit elvileg éreztem a régi indexnél)

A baj az, hogy nem látok lassan olyan netes, vagy bármilyen orgánumot, amit el tudnék fogadni, legalább részben objektívnek, függetlennek. Persze lehet, bennem van a hiba. Sosem hittem, és nem is gondolom most sem, hogy a pártoktól távolságot kell tartani ahhoz, hogy független véleményt alakítsál ki. De azt gondolom, hogy például a 444-nek nagyon nagy szerepe volt kétszer is abban, hogy az ellenzéki együttműködés finoman szólva is akadozott/akadozik.

Fialára is sokszor haragszom, de mindig rá kell jönnöm, hoyg a sznobizmusát levonva (vele szóba áll mindkét oldal) mégiscsak van igazsága. Nem mindig, de többször, mint az átlag. 

Előzmény: martinaxe7 (30944)