Robin Creative Commons License 1999.09.01 0 0 142
Van akinek szüksége van a stresszre, bár eddig nem hittem - ezek szerint te ilyen vagy. Én meglennék a többszöri késő esti munka nélkül is, de nekem kutyám is van, és neki muszáj sétálni, még ha nekem szinte jártányi erőm sincs. Ezt is meg lehet oldani.

A Testkontrollt olvastam, kísérletet is tettem vele, de rájöttem, reggel hozzá tudom szoktatni magam a tisztességes reggelihez, de ha este normális kaját eszem, vagy leizzadok reggelre, vagy szörnyekkel viaskodom álmomban. Biztos van rá jó magyarázat, de egyszerűbb volt nagyon könnyűt vacsorázni, joghurt egy kis zapkorpával, kedvenc gyümölccsel (ez nálam az eper, barack és az őszi alma). Az alma különösan jó este, mert telíti a gyomrot. Hogy arról már ne is beszéljek milyen jó néha egy kis tojásos nokkedli, vagy grenadir mars. Az én spéci diétám arról szól, hogy amit szeretünk azt be kell iktatni az étrendbe, de minden módon csökkenteni kell a kalória-értékét, és a zsirtartalmát. Ha tudom előre, hogy milyen jó a zöldséges rizottó, de sorolhatnék 100 más ételt, a kedvenceimhez kitaláltam hogyan alakíthatom úgy át, hogy ne kelljen teljesen elhagyni. Ez nem jelenti, hogy mindennap púpos tányér tésztát eszem, de a kalória-figyelés is egy módja annak, hogy ügyeljek arra mennyit és mit eszem.

Tudtok-e arról, hogy léteznek zsirszegény sajtok, olyanok mint a fokhagymás, köményes, és Tolnai sovány, amit ugyanúgy lehet használni mint a többi félkemény sajtot. Hogy a süti kevesebb zsiradékot vesz fel a tepsiből, ha egy picit megmelegítem a tepsit, és egy margarinkockával meg tudom kenni - de mégjobb, ha sütőpapirt használok. Ezzel a módszerrel elég jó sült krumplit is lehet csinálni, szinte zsiradék mentesen és igy egy súlycsökkentő diéta része is lehet. Van aki imádja a krumplit, annak ez alternatíva lehet.
Ez egy kicsit hosszúra sikeredett, bocs.
Ahogy Dr. Spock is mondta, csak az nem hízlal, amit nem eszünk meg. Meg emlegetik még azt is, hogy senki sem töm meg bennünket mint a libát, mindenki szabad akaratából lesz túl súlyossá. Ez senkinek sem egyszerű.