Oophee Creative Commons License 2021.01.04 0 0 4483

Nem derült ki, mi is a probléma. Gondolom sima magas pára/penész.

A páramentesítő mellett nem lehet "élni", hangos és zavaró, az állandóan kavargó levegő megzavarja a termosztátot is, mert fújja kifelé a meleg levegőt.

Olyan, mint a mobil klíma. Olcsóbb, mint a hagyományos klíma, de olyan elviselhetetlenül hangos és akkora huzatot csinál, hogy az ember inkább fizet a rendes klímáért. 0,5KW/h fogyasztással ne is tervezz folyamatos üzemmel, mert iszonyat drága. Amint kikapcsolod, egy nap után ugyanott vagy ahonnan elindultál, mert egy ember 1 nap alatt 2-3 liter párát "termel", nem beszélve a konyhai és fürdőszobai párolgásról. Hordozhatod egyik szobából a másikba, ki kell önteni a vizet, az 50 dB pedig önmagáért beszél.

A szellőzést kell megoldani, főleg az olyan rossz elrendezésű házakban, ahol a konyhát egybeépítették a nappalival (nem zavar az állandó ételszag?)

Ezt lehet hagyományos szellőztetéssel, ablakkeretbe épített szellőztetéssel vagy falba épített, esetleg központi hővisszanyerős szellőztetéssel is. A legtöbb embernek jó a napi össz. 20 perces szellőztetés is (reggel-este 2x10 perc kereszthuzat, teljesen kitárt ablakokkal), rosszul tervezett lakásoknál ez nem működik.

Innentől pénztárcafüggő a dolog. Ezek közül a párátlanító a legkényelmetlenebb mindennapos működtetés szempontjából és a központi hővisszanyerős szellőzőrendszer a legjobb (ha sok pénzed van).

Előzmény: Csaby27 (4481)