B.Gergo84 Creative Commons License 2021.01.04 0 0 4484

Igen, ez mind így van, ahogy leírtad. Én is csak erre a szezonra terveztem. most költöztünk be és ősz végén derült ki, hogy teljesen be van dunsztolva a ház. A fürdőben nincs egyerlőre ventilátor, a konyhai elszívő 120-ról szűkül 100-as kimenőre, nincs aereco sem szellőző nyílás. Tavasszal nyáron lesz fürdő elszívó, új konyhai és tervezek 1 vagy 2 db egyhelyiséges szellőztetőt.

Központit nem tudom kivitelezni, az ablakkeret pedig olyan elrendezésű, hogy nem tudok értelmes nyílást szerelni bele és nem is igazán tartom a teljesen megfelelőnek. A kihívás olyan egyhelyiségest találni ami kellően csendes de van teljesítménye is. A hővisszanyerés nyilván nem tud 90% sem lenni, de nem ettől tartok a leginkább, hanem a gép + a beszűrődő zajtól....

A tapasztalat az egyébként hosszú próbálkozások után, hogy már az is rendkívül sokat használ ha résszellőztetőn vannak az ablakok.

A páramentesítő kényszermegoldásnak, tüneti kezelésre működik, teszi a dolgát, karbantartja a párát. Mielőtt elkezdtük használni brutálmód átneveseddett minden, a bútorok, vélhetően a falak, ruhák minden. Ezeket kiszárítani 1,5-2 hét volt, ezután már nem szükséges a folyamatos nappali páramentesítő használat. Szellőztetés napi min 3x5 perc (több nem lehet, kisgyerek van).

Előzmény: Oophee (4483)