DemollariMoke Creative Commons License 2021.01.06 0 2 71875

Most szerintetek még hányszor kérjen bocsánatot a norvég? Nem szerencsés nyilatkozni "idegállapotban", a norvég sajtófőnöknek nem lett volna szabad hagyni, ha látja rajta, hogy ideges. Később elnézést kért írásban, videoüzenetben, szerintem ezen illik túllépni - nyilván ha csak egyszer lesz Budán kutyavásár. 

 

Stoch zseniális volt, azért nyert, mert a mezőnyben szerintem mindössze kb. négy ugró volt, aki végig stabilan teljesített a saját maga szintjén. Kamil, P. Prevc, Tande és Aalto - a többieknek mind lifteztek a saját kimagasló, elfogadható és halványabb teljesítményük között, nem csoda, hogy ilyen markáns lett a különbség, hiszen a másik három ugró jelenleg nem TOP10-es versenyző. 

 

Ettől függetlenül ma bárki hozott volna extrát, az kevés lett volna, akkor is Stoché lett volna az aranysas. Jól van ez így.

 

Én örülök, hogy nem zárták ki őket, de azért nem hiszem, hogy bárki komoly pénzt tett volna arra, hogy 4 lengyel lesz a legjobb 6 között és arra se emlékszem, mikor volt utoljára, hogy csak 15-en ugrottak 8 alkalommal, mert ilyen sokan betliznek. És ami elég érdekes volt még, hogy a KO rendszerben két versenyen is majdnem azonos lett a végeredmény, mintha simán a legjobb 30 továbbjutott volna, 29 mindkét rendszerben ugyanaz lett volna, csak egy ember járt pórul. 

 

És ami ma a legjobb volt, hogy végig korrekt szélviszonyok voltak, s bár mindig a legjobb győz, ma valóban ez eléggé egyértelmű volt.