Khino Creative Commons License 2021.01.11 0 0 4498

Leegyszerűsítheti a dolgokat a fizetési meghagyás, ha az történik, amit te leírtál.

Ahol viszont élnek a fellebbezéssel, ott úgyis jön a békéltető testület és a végén a per. Ráadásul 8000 Ft a minimum összeg, szóval nem fogok fizetési meghagyást kibocsáttatni valaki ellen, aki egy szolgáltatást nyújtott (kazán kötelező ellenőrzése), mert szinte tuti, hogy bukom az utána következő pert.

Ő a munkát elvégezte, azt én aláírtam, a kazán vásárlásakor szintén aláírtam, hogy a garancia feltétele az éves kötelező karbantartás, amit a cég szakemberei végezhetnek csak el. Nem mondom, hogy megnyerhetetlen, de nagyon-nagyon nem gazdaságos. Ráadásul van választási lehetőség: nem végezteted el a karbantartást és spóroltál 50e Ft-ot. Ha pedig egy kazán elromlik 2 év után, az olyan is, de legalább van ötvenezred javításra.

Na OFF vége.

 

Senki nem szereltetett be egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztetőt?

 

"De amire még nem jöttem rá, az az, hogy az egyhelyiséges hővisszanyerőnél minden szobába kettő kell ellentétes irányra hangolva, szívásirányt váltogatva?

Tehát ha van 5 szobám, akkor az 10 gép? Pl a nappalim 30 m2 90 m3 levegővel, akkor oda 2 db 30/45/60 m3/óra szellőztető kell?

Vagy túl van ez gondolva és elég mondjuk 4 db 60m3/óra teljesítményű a ház négy legfrekventáltabb és legvizesebb helyiségeibe (háló, gyerekszoba, fürdőszoba, konyha) és ezeket kell párosával összehangolni? Nem mindegy, hogy 350-ért veszek 4-et vagy 875e-ért tízet.

Most lehet, hogy ordas hülyeséget írok, de ha a hideg párás levegő lefelé száll, a meleg párás levegő pedig felfelé, akkor az egyik szellőztetőt a födémbe kell tenni, a másikat pedig a földközeli falba? Vagy a keringő levegő miatt úgyis kiegyenlítődik a levegő hőmérséklete és mindig felfelé fog szállni?

Oké, ez nyilván egy szakma, de egy sima lyukat én is tudok vágni a födémen és rá tudom kötni a gépet az elektromos hálózatra, ehhez nem hívnék mestert.

Csak ez nekem zavaros, főleg a páros rész, mert úgy drágább az egyhelyiséges, mint a központi."

Előzmény: Zöldár (4497)