janisch Creative Commons License 2021.01.15 0 1 71901

A skijumping.pl szerint a hétvégi VK alatti hőmérséklet ostromolni fogja a XXI. század leghidegebb versenyének rekordját, amit eddig a 2001. február 23-ai vb-n, a normálsánc-versenyen mértek: -21oC. (Malysz akkor szerezte az első világbajnoki címét!)
Bár a legfrisebb prognózisok szerint Zakopánéban "csak" mínusz 10-15 fokig fog csökkenni a hőmérséklet, azonban így sem lehet valami trópusi érzés a síugróruhában! Egyébként a FIS szabályok szerint -25oC-ig megtartható egy verseny!

A múltkor Kalóz barátom a relikviagyűjtésemre reagált. Nos, ha nem is relikvia, de emlékeztem rá, hogy egyszer baromi hideg volt Zakopánéban már a versenyen is, nem beszélve arról, ahogy utána még tovább hűlt. 2005-re gyanítottam a dátumot, és meg is találtam az - kissé nagyképűen - "archívumomban" a némiképp elmosódott képet, amit nem sokkal a 2. verseny után készítettem az autóm műszerfaláról:

 

És ha már visszamentem 16 évvel az időben, megkerestem a pontos dátumot és eredményét is, mert maga a verseny feledhetetlen volt: Malysz és Ljökelsöy holtversenyben győzött!!