dojcstomi Creative Commons License 2021.01.24 -1 0 16503

Sziasztok!

 

Van pár probléma az új elvira bevezetése óta.

 

Első probléma:

 

Minthogy a MÁV appban eddig sem lehetett menettérti jegyet venni, nem használtam és nem választottam otthoni jegynyomtatást se, meg az új pdfes mókát se. Ráadásul ha jól tudom bugos az app, az új elvirával együtt, tehát nem érdekel.

 

Második probléma:

 

Megszüntették az elvira megújulásával az automatás átvételt kóddal. Nem tudom ez kinek volt jó és mire. Tehát ha eszembe jut este 10-kor, hogy még kéne egy helyjegy a másnap reggeli IC-re, akkor bukó van. Eddig ez ment.

 

Harmadik probléma:

 

A 2.-ból következik, el kell mennem (a helyjegyek kedvezőbb ára miatt) ELŐZŐ nap az automatákhoz és szerencsére még adnak menettérti jegyeket.

 

Negyedik probléma:

 

Helyjegyeket viszont semmilyen vonatra nem adnak, tehát lehet menni a pénztárhoz. Miért nem lehet automatánál helyjegyet venni? Menetjeggyel kombinálva sem, meg önmagában sem.

 

Vagy covidra hivatkozva így akarják növelni a pénztárak forgalmát? Hogy amíg nem volt kovid és mindenki lehetőleg pénztárak kerülésével vette a jegyét, akkor az akkori pénztáras utaslétszám valamelyest megmaradjon, mert amúgy már dolgozniuk sem kéne?