Gothpaladinus Creative Commons License 2021.02.11 0 0 206

Az elmúlt bő három évben nem igazán írtam ide, pedig azóta is hoztam ki újabb járműveket és javításokat a virtuális gyártósorról. A legutóbb még 2017 végén az M4-es metró frissítéséről írtam, az azóta tőlem érkezett tizenegy főbb BVE-s hírt pedig alább sorolom, időrendi sorrendben.

  1. Megjelent a MMZ 81-740 típusú, Ruszics metrószerelvény javítása OpenBVE-hez, ami a BVE Klub múzeum részlegén szereplő BVE 2-es jármű továbbfejlesztése kompatibilitási és fizikai hibák javításával és pontosabb hangzással.
  2. Frissült az MMZ 81-71.25 típusú, Uzsgyi dízel motorvonat, az 1.5.x OpenBVE verziókhoz kompatibilitási és fizikai javítást kapott. (Megjegyzés: a járműfizikát sajnos ismét át kell dolgoznom, mivel az újabb OpenBVE verziók valahogy szembetűnően másként kezelik ugyanazt, mint ahogyan az 1.5 csinálta, illetve a korábban gond nélkül működő UkTrainSys beépülő körül egy rejtélyes hibát észleltem az újabb OpenBVE verziók alatt, mégpedig hogy hiába van feloldva a fék és nyugtázva az éberségi, akkor is hiába kapcsolok menetre, nem indul meg a jármű, a beépülő ugyanis nemes egyszerűséggel letiltja. Erre egyelőre nem találtam megoldást, ezt nagy valószínűséggel programhiba okozza, erre majd még később visszatérek.)
  3. Frissült a MÁV 70-es vasútvonal, Bveroli tt. áldásos munkája nyomán jelentősen részletesebben kidolgozott táj várja menet közben a virtuális járművezetőket, ill. javításra kerültek a kompatibilitási hibák, a pálya innentől kezdve OpenBVE és Hmmsim alatt is gond nélkül fog futni.
  4. Megjelent a MMZ 81-717.2/81-714.2 típusú metrószerelvény OpenBVE-hez, ami a ZsoltiEv3-féle BVE 2-es jármű továbbfejlesztése kompatibilitási és fizikai hibák javításával, új hangokkal és egyedi külső nézetes kocsimodellekkel.
  5. Megjelent a MMZ 81-717.2K/81-714.2K típusú, Panda metrószerelvény javítása OpenBVE-hez, ami élethű hangokat, pontosabb járműfizikát és javított ajtóanimációt is tartalmaz. Fontos: ehhez először a Bzmot332 oldaláról letölthető eredeti járművet kell feltelepíteni, csak utána töltsd le és írd felül az eredeti fájlokat az itteni javítócsomagban szereplőkkel!
  6. Megjelent a CAF Urbos 3 típusú közúti villamos motorkocsi, egyelőre vezetőállás és külső nézetes modellek nélkül, azokat úgyis többen is készítik már évek óta, egyszer majd csak meglesznek vele... (vagy nem)
  7. Megjelent a Ganz-MÁVAG UV típusú közúti villamos motorkocsi javítása OpenBVE-hez, ami a BVE Plusz Team-féle BVE 2-es jármű továbbfejlesztése kompatibilitási és fizikai hibák javításával, pontosabb hangzással, illetve nagy felbontású, animált vezetőállást is kapott.
  8. Megjelent a Bombardier Talent típusú villamos motorvonat-egység javítása OpenBVE-hez, ami a BVE Plusz Team-féle BVE 2-es jármű továbbfejlesztése kompatibilitási és fizikai hibák javításával és új hangokkal. Ez az újabb OpenBVE verziókban szereplő tartalomkezelővel egyszerűen telepíthető.
  9. Megjelent a DÜWAG TW6000 típusú Banán közúti villamos motorkocsi javítása OpenBVE-hez, ami a Rüdiger Hülsmann-féle BVE 2-es jármű továbbfejlesztése kompatibilitási és fizikai hibák javításával és új hangokkal.
  10. Megjelent a Studenka Bz típusú dízel motorvonat-egység javítása OpenBVE-hez, ami a BVE Fan 17-féle BVE 2-es jármű továbbfejlesztése kompatibilitási és fizikai hibák javításával és új hangokkal.
  11. Megjelent a MMZ-BKV Ev/AV/AM típusú Barbi metrószerelvény, ami a Pre-zli-féle BVE 2-es jármű továbbfejlesztése kompatibilitási és fizikai hibák javításával, új hangokkal, illetve megkapta az Enikő által készített nagy felbontású, animált vezetőfülkét és az új külső nézetes kocsimodelleket.

+1.: Bónuszként egy már mai, tehát teljesen friss és ropogós újdonságot is hoztam, amiről eddig sehol nem beszéltem nyilvánosan, tehát ez itt a legelső hivatalos bejelentés: megjelent a Stadler KISS típusú villamos motorvonat-egység javítása, ami új hangokat és javított járműfizikát tartalmaz. Fontos: először a BVE Klub honlapjáról letölthető eredeti járművet kell feltelepíteni, csak utána töltsd le és írd felül az eredeti fájlokat az itteni javítócsomagban szereplőkkel!

 

Mindenkinek jó játékot, sok örömteli és eseménymentes virtuális kilométert kívánok az új, ill. javított járművekkel!

 

Marci