Lex Icon Creative Commons License 2021.02.26 0 0 9982

az arany egy spekulatív eszköz

 

Jaj. W_B-nek igaza van. Csak égeted magad azzal, hogy összehordasz hetet-havat, amivel a hozzá nem értőket hasba akaszthatod, de másokat nem.

 

ilyen alapon fektess olajba, repcébe meg platinába és minden létező fémbe, tárolj otthon ritka fémeket, félvezetőket is!

 

Ilyen alapon aranyat tárolunk, mert azt könnyű tárolni, míg pl. 1000 hordó olajat már jóval nehezebb, főleg, hogy a kikötőből kell elhozni.

 

Warren Buffett és Charlie Munger elég jó példákat mondott erre, aki úgy gondolkozik mint te az szűklátókörű!

 

Ja, Munger azt is mondta, hogy Tesla-t meg BTC-t se vesz. Akkor azt se vegyél, mások meg vesznek. A 100 éves tata beragadt a múlt századba.

 

Az arany semmi ellen nem véd, figyeld a korrelációját a devizákkal, tőzsdékkel, 1kg-t ha veszek már 1m a spread, hatalmas buktával indul, belső értéke nincs akkor minek, dísznek, ami tény h semmi ellen nem véd

Még mindig nem tudod, mi a különbség a fizikai és a papír arany felhasználása és kereskedése között.

 

A diverzifikáció a tudatlanoknak való, akik kevés információval tudnak gazdálkodni, aki diverzifikál már eleve bizonytalan, eleve nem hisz magában!..

 

Milyen jó, hogy te igen. Ezt a mondatot próbáltad már befektetési szakembereknek is előadni? Inkább ne tedd, mert halálra röhögik magukat.

 

Minden hozzászólással egyre mélyebbre ásod magad.

Előzmény: Passzív befektető (9980)