Gorcsev Creative Commons License 1999.10.19 0 0 112
No, ezzel a termosztáttal jól belecsaptam a lecsóba :))) Még szerencse, hogy jár errefelé néhány energetikus is... Minnyá' el is mentem a topikot.
No, szóval ma jöttem rá, hogy eléggé le voltam maradva ezen a téren, én ugyanis még a körbe-körbe sok kis dip-kapcsolós kütyüket ismertem, azér' nem értettem pontosan, miről van szó. A röhej a dologba', hogy délelőtt mentem 1 ismerőshöz, akinél egy -elromlott :))- digitális Eberle-izét láttam, amit lehet programozgatni, stb. Úgyhogy mosmá' nagyjából képben vagyok... Azt hiszem, vmi ilyen kategóriájú dolog nekem elég is lesz, nem kell túlbonyolítani az életet :)))

Újabb kérdések (nehogy unatkozzatok... ja, a topikgazda jön a bevétel 10%-ával :))):
"Rendes" dolog-e az, hogy -egyik fázison- sokszor ingadozik a fesz. 10-20 V-ot is, néha még többet, méghozzá ütemesen, mintha vki (van ilyen a környéken) hegesztene? Hasonló a helyzet, mikor a villanybojlerok (-ek?) bekapcsolnak: mintha 4 izzóból 1 kiégne... Szabad ennek ennyire érződni? Ha nem, hol lehet a gond? Sikítsak az ÉDÁSZ-nak?
Másik, lehet hogy az előzővel összefüggő dolog: ugyanez a fázis sok* tartósan leesik 200V alá, sőt, időnként 185 köré napközben is. Tippek?