Dreamer Creative Commons License 1999.10.20 0 0 118
Dear Macimedve!

So, nem véletlen van a legmelegebb szobában a termosztát. Mint írtam az van a legközelebb a kazánhoz (ergo sokkal kevesebb falat kellett a beépítéséhez bontani, kevesebb vezeték kellett). Az elektromos hálózat sajnos mindenhol falvezetékkel van megoldva ezért sem tudtuk volna távolabb vinni. A csap elzárásával már próbálkoztam, de csak akkor ért valamit a dolog, ha majdnem teljesen elzártam (akkor meg abban a szobában fagytak meg). Olyan inteligens megoldásra golndoltam, amit úgy állítok, be hogy még a termosztát kikapcsolása előtt iktassa ki a körből azt a radiátort. Így a távolabb lévő radiátorokra több hőmennyiség jut(hat). Lehet, hogy hibás az eszmefuttatásom, de most ezen töröm a fejem.

Beverte a fejembe a szöget az általad említett +-0,1 fok érzékenység! Utánnakérdeztem néhány szaküzletben. Valóban van ilyen típus, csak éppen ezek a készülékek a legdrágábbak és ezeket már komplett fűtési rendszerbe ajánlják. Ugyanis abban az esetben, ha már 0,1 fokot is csökken a hőmérséklet akkor már bekapcsol, ha 0,1 nő akkor már kikapcsol. Ennek az az eredménye, hogy vagy állandóan megy a kazán, vagy félpercenként ki-be kapcsol. Megkérdeztem még, hogy az ilyen termosztátoknak milyen az érzékenységük általában. Felvilágosítottak, hogy a legelterjetebb az +-1 fok érzékenység. Ha egy készülék tudja a 0,5 fokot akkor az már nagyon jó. Az enyém 0,5 - 1 - 1,5 - 2 fok érzékenységek között állítható. Nem vitatkozás képpen írtam le ezeket, csak megosztottam a véleményem veletek. Peace!

Gorcsev!

Abban az esetben ha a szomszédoknál nem jelentkezne ez a hiba a következőt érdemes ellenőrízni.

Kis lakásunk megvásárlása után felújításra került sor. Kiderült, hogy a lakásba egy 6-os rézvezetékkel lett behozva a villany. Ezek után lecseréltettük egy 16-os rézre. Egy évvel később furcsa dolgok történtek a lakásban. Ha bekapcsoltam a számítógépet, akkor a lakásban lévő összes fogyasztó elhallgatott, az izzók meg csak hunyorogtak (azé nem kellett volna azt a 10 kW-os ventilátort is bekapcsolni a gépben :o))))))))))))))))))))))) ). Ha kikapcsoltam a gépet akkor egy idő múlva helyrejött a dolog. Mivel nagyon ritkán jelentkezett a hiba ezért nem foglakoztam vele. Egyidő múlva viszont egyre többször jelentkezett. Arra gondoltam, hogy a konnektorban, vagy a dobozban van a kötés meglazulva. Utánnahúztam, de semmi változás. Aztán a hiba újabb jelentkezésekor mértem a feszültséget. 227 V és 118 V között ingadozott. Ekkor elkezdtem utánnajárni, hogy mi lehet az oka. Aztán egyik reggel amikor a mikróval meg akartam melegíteni valamit akkor teljesen besötétedett. :o) Jöttek a TITÁSZ szakemberei, lebontották a villanyórát, semmi gond. Benéztek mögé és megállapították a hibát. A villanyóra előtti kismegszakítóhoz is 6-os rézvezetékkel lett bekötve a cufla. Amikor "szak"emberünk cserélte a bejövő vezetéket akkor itt egyszerűen elvágta és hozzátoldotta a 16-os vezetéket. Ezek után ez a vezeték elkezdett melegedni és az összecsavart érintkezés elkezdett lazulni. Miután normálisan megoldották többet nem jelentkezett a hiba.

Még mielőtt valami hülyeséget mondanék akkor megkérdezem, hogy milyen lakásról van szó?

Előzmény: Macimedve (106)