Macimedve Creative Commons License 1999.10.20 0 0 126
Dreamer irod:
Olyan inteligens megoldásra golndoltam, amit úgy állítok, be hogy még a termosztát kikapcsolása előtt iktassa ki a körből azt a radiátort. Így a távolabb lévő radiátorokra több hőmennyiség jut(hat). Lehet, hogy hibás az eszmefuttatásom, de most ezen töröm a fejem

Ha a termosztátos szobában kizárod az egyetlen radiátort, akkor mitől fog kikapcsolni a termosztát?
Én akkor is azt mondom, próbálgatni kell a szelepet elzárni. Ez egy türelemjáték, több nap alatt lehet csak eredményt elérni.
A játékot reggel, hideg lakásban kell kezdeni. Első lépésként zárd el a csapot teljesen, majd kb. egy fél fordulatot (180 fok) nyisd ki. Kapcsold be a fűtést és várjál. Ha a termosztát kikapcsol, ellenőrizd a hőmérsékleteket. Ha korrekció szükséges, akkor 5-10 fokos szögekkel nyitva/zárva a csapot lehet variálni.
Ha semmiképpen sem megy, akkor a hideg helyeken valószínűleg alulméretezett a fűtés (=kevés a radiátor) Ezen már nehezebb házilag segíteni. Én például utálok hanyatt fekve tükörből hegeszteni. Meg nem is tudok rendesen, végülis nem vagyok fűtésszerelő. A hegesztést csak az egyetemen tanultam meg önszorgalomból. Azóta csak a vasárnap délután menetrendszerűen eltörő kipufogóimon gyakorlok. Egyébként tudja valaki, hogy az ilyesmi miért mindig hétvégén történik?

Előzmény: Dreamer (118)