welcome_holm Creative Commons License 2021.06.08 -1 1 71495

Őrizetbe vették Tóth Csabát, a biztonsági piac egyik meghatározó alakját

 

A NAV csapott le rá állítólag…

 

A többek között futballmérkőzések és a Városligetben zajló építkezések biztosításáról ismert Tóth Csabát hétfő hajnalban őrizetbe vették HVG értesülése szerint.

 

Hétfő hajnalban őrizetbe vették Tóth Csabát, aki arról híres, hogy két évtizede biztosít futballmérkőzéseket a legkeményebb szurkolótáborokkal szemben – értesült a hvg.hu.

 

Úgy tudják, hogy Tóth Csabát egy velencei ingatlanában vették őrizetbe hétfő hajnalban. De nemcsak őt, hanem másokat is, gazdasági jellegű bűncselekménnyel gyanúsítják őket. Információinkat több, egymástól független forrás is megerősítette.

Az elemi információ szerint a NAV csapott le Tóthra és 15 társára,  2017 óta a tulajdonukban lévő őrző-védő cégeket érintő adócsalások miatt vonták eljárás alá őket. Lefoglaltak házakat, autókat, bankszámlákat, ékszereket.

 

Tóth, aki a Ferencváros egyik leghírhedtebb szurkolói csoportjának a XVI-os szektornak is a tagja volt, leginkább arról híres, hogy két évtizede biztosít futballmérkőzéseket a legkeményebb szurkolótáborokkal szemben. Korábban a Kispest-Honvéd és az FTC biztonsági igazgatója is volt illetve az MLSZ biztonsági bizottságának a tagja. Óriási a tekintélye az éjszakai életben, korábban a meggyilkolt Szlávy Bulcsú és az Aranykéz utcában felrobbantott Boros Tamás testőre is volt. Neve felbukkant a Borkai-ügyben is, mert tanúvallomások szerint közbenjárt abban, hogy kiderítse, kik zsarolták meg Borkaiékat. Tóth és társa, Mikó István volt az, aki elvette “Borkai-felvételeket” attól az M. Richárdtól, akihez azok szintén elkerültek még jóval azelőtt, hogy 2019-ben a Borkai-botrány kirobbant. M. Richárdnak az az F. Gábor adta, aki gyanúsított a Borkai-ügyben.

Tóth társa, Mikó nemrég a Dunaferr-ügyben is exponálta magát. A vasmű ukrán kisebbségi tulajdonosának, Tatjana Tarutának és köreinek képviseletében jelentkezett Dunaújvárosban, és a Dunaferr információi szerint ő volt az, aki az összetoborzott „zsoldoscsapattal” készült elfoglalni a vállalat területét.

 

Az ügyben többször összemosták Kubatov Gábor Fideszes pártigazgatóval, azonban információink szerint Kubatovval nincs jó viszonyban.  (hvg/elemi)

 

https://www.elemi.hu/orizetbe-vettek-toth-csabat-a-biztonsagi-piac-egyik-meghatarozo-alakjat/