Carina_S Creative Commons License 2021.06.27 0 0 1173

Köszönöm a tippedet, bár ezt mindenképpen megnézem magam ötletétől vezérelve is (éppen most nézem a Firefox beállításait hogy nincs-e bennük hiba!).

 

Nézd, tegnap még jó volt, csak mára romlott el. Ez pedig azt jelenti, hogy ez nem operációs rendszeri hiba, hanem hogy a Firefox és a fórumszotfver kapcsolatában nem kerek valami. Ha az oprendszerrel lenne a baj, akkor ez nemcsak a M. Firefox, de a G. Chrome alatt sem működne! (A Windows 7-esem egy nem túl régi telepítésű, és semmilyen hibát nem produkált sem eddig, sem most, sohasem!)

 

Itt tehát két dolog lehetséges: >>

1./ Vagy beszopott egy hibás frissítést a Firefox, amit úgy tudok ellenőrizni, hogy felülírom a frissítés előtti telepítésverziójával, tehát hogy egy verziószámmal visszalépek, és addig nem engedem frissíteni, amíg a frissítés javítását ki nem adják. Ha az egy számmal régebbi verzió visszatelepítésekor megszűnik a hiba, akkor a Firefox volt a hibás; ha viszont nem, akkor valószínűleg a fórumszoftver Editoránál lesz a baj... .;

 

2./ Vagy pedig adott a másik lehetőség: a fórumszoftvert frissítették, de a sok programmodul közül a Firefox-csatlakoztató-kezelő modul hibás frissítésűre sikeredett a fórumszoftvernél. Ez utóbbit támasztja alá az a tény, hogy a hiba két lépésben lépett fel: tegnapról mára virradóra még csak az eszköztár láthatósága/elérhetősége romlott el, és az is csak részlegesen, mivel a Betűméret eszköztár még látható volt, és a többi is működött, csak egérrel ki kellett tapogatni a helyüket, és a buboréksúgót kellett figyelni hogy mit ír ki az egyes eszköztári ikonokra, de ekkor még működött a szövegbeviteli mező is és a képfeltöltés is; <---> azonban kb. ma este 18 óra óta a maradék eszköztár is eltűnt, és vele együtt elérhetetlenné vált most már a szövegbegépelő mező is, és csak a képfeltöltés gombok maradtak meg, amik azonban a szövegmező nélkül nem érnek semmit, mert így már nincs hová beilleszteni a félig feltöltött képet.;.

 

Vagyis, ha a hiba pár óra alatt fordult az enyhébbről a súlyosabbra, és az Editorban fokozatosan egymás után tűntek el a megemlített eszközök, ez arra mutat, hogy a Fórum-Editornak a Firefoxhoz illesztő modul-elemében lehet a baj.

Nem állítom, hogy én értek hozzá a legjobban mert ez nem igaz, de nekem -- a hibatünetek jellege alapján(!) -- legalábbis ez a kifejezett gyanúm.

Előzmény: hóhányó vasvilla (1172)