User956 Creative Commons License 2021.07.03 0 0 6353

Szuper! Örülök hogy működik, és várom majd a fejleményeket a VW-től. 

 

Azt nem értem, hogyha már ennyiféle térkép verzió fent a VW oldalán, akkor miért nincs arra lehetőség hogy összelegózzak magamnak egy "csomagot" országonként? Simán lehetne a discover care-ben pl. egy EU térkép, és csak ki kellene választani az adott országokat(kb. mint a Honfoglalóban) és a végén lenne egy letöltés gomb. Így örökre elég lehetne a 16GB-os kártya. 

 

Még a B7-es passatban lévő RNS315-nél találtam rá erre a kártya CID átírásra szintén fórumokon. Igazából a Samsung "hibája" tette lehetővé, hogy sok emberhez eljutott ez a megoldás, mert ők hibáztak valamit, amivel a 2015-16-17-es évjáratú SD kártyáik CID-je átírható, gyakorlatilag mindenféle komoly szaktudás nélkül. LINK 

Ebay-esek jó része szerintem azt csinálja hogy Aliexpress-ről vesz olyan kártyákat amiknél szintén működik ez az átírás, szépen felmatricázza hogy gyárinak tűnjön, és utána busás haszonnal eladja. Én nem szívesen tennék bele egy ilyen kitudja milyen gyártási minőségű kártyát a fejegységbe.

Többek között ezért is csinálják ezt az SD kártya "védelmet" a gyártók, hogy a gyári kártyákon kívül nem fogad el mást, mert így tudják csak garantálni, hogy a fejegységben mindig olyan kártya legyen ami az írási, olvasási sebesség tekintetében megfelelő (illetve ott vannak még a környezeti behatások, nyáron 50 fok, télen -20, amit nem biztos hogy sok olcsó kártya tolerál).

A fő oka ennek a védelemnek nyilván nem ez (ez csak egy kis része a dolognak), hanem a profit, amit ezeken a kártyákon keresnek a gyártók. 

Előzmény: parijani (6352)