gunji jackdaw Creative Commons License 2021.08.17 -1 0 16507

Reggel Érd alsó, peron tele, ahogy minden hétköznap. Hangos megint nem működik, lassan hetek óta. Tegnap 4627 szóló Flirt tele, de még fel lehet szállni. Ma 4517, szintén szóló Flirt, már érkezéskor tele, sokan már cipőkanállal sem férnek fel. Vonat el, táblára kiírják, hogy a 7.29-es Délibe közlekedő vonat öt percet fog késni (de hát most ment el :). Következő vonat fél óra múlva. Munkában megbeszélésről kések még úgy is, hogy direkt ráhagytam félórát. Keresnék Érd felsős menetrendet, hogy változott-e, de az nincs, minek is Érd alsón. Szerencsére az ember egy idő után megjegyzi.

Amúgy hasonló állapotok vannak délután is a vonalon, szóló Flirt tömegnyomorral (már ha épp járnak). Nem véletlenül álltam át a Déli Parti sebesre, de ott meg ugye az ajtók mellé nem szabad állni, nehogy kiessen az ember, ha menet közben kinyílik az ajtó.

 

Lassan kezdődik a suli, nyilván hasonló körülmények között. Mint minden évben. A többi Flirt meg ki tudja hol. Néha visszasírom a húgyos bhv-kat, azokra még felfértünk.

 

Bocs, ha túl ömlengős volt, csak törpöm tele, hogy kétnaponta van valami baj a 30a-n.