Vigéczy Creative Commons License 2021.08.22 -1 0 118997

Saját kérdésemre megkaptuk a választ: reggel hétkor már a szobába voltunk, persze némi rásegítéssel. Jó lenne, ha a XXI. században természetes lenne már az irodák foglalása érkezéstől elutazásig – ilyen repülési menetrend mellett teljesen elavult a jelenlegi rendszer (10-ig ki, és csak 14 óra után bejelentkezés).

 

Az első, pozitív benyomás számomra, sokszor ott pihenve már, a sivatagban és az út mentén a szemét eltűnése! Korábban ez elég lehangoló látvány volt, látszik, hogy kitakarították a környéket.

 

Sahl Hasheesh öbölben voltunk a Pyramisa szállodában, iskolás unokákkal. Nagyon élvezték a sok csúszdát és a látványos programokat. Nekem augusztusban még túl meleg volt a hőmérséklet, a tenger is 29-30 fokos. A szállodához egészen közel sok szép és még ép korallsziget található, érdemes sokat sznorizni körülöttük. Ráadásul itt nyugodt is a víz, nem éri az északi hullámverés ezt az öblöt szélben se. A korallfal letörésénél minden nap kikötő búvárhajókig is ki lehet úszni kb. 20 perc taposással, viszont most elég erős áramlat volt kifele. Ilyennel korábban itt nem találkoztam. Ott a legszebb a látvány, olyan, mint a merülő helyeknél. A szálloda strandja homokos, be lehet sétálni a tengerbe, de persze töredékes, tehát csakis védőcipőben!

 

A vendégek kb. kétharmada volt most arab, talán negyede orosz, a maradék lengyel, cseh és hasonló. Aki oda készül, erre számítson!

Itt a telítettség egészen komoly volt, vacsoránál néha várni kellett felszabaduló asztalokra. Viszont az egész parton a sok szálloda közül csak kettő üzemelt! Szinte minden bolt zárva, ahol máskor nyüzsgés volt, emberrel alig találkoztunk.

Előzmény: Vigéczy (118993)