Leadfoot Creative Commons License 2021.09.06 0 0 47992

Szinte teljesen egyetértek.

 

Mindkét nap korán, 7:20 körül értünk a déli, "fully vaccinated" parkolóba, viszont szombaton egyértelműen többen voltak a parkolóban és a sorban is. Azért mindkét nap sikerült megcsípnünk az első sort. A beléptetés olajozottan ment, a security check szúrópróba-szerű volt, ami nem biztos, hogy jó dolog egy tömegrendezvényen. Hárman voltunk, és egyikünket se vizsgálták át egyik nap se.

 

Sajnos elöl itt is nagyon nagy volt a hangerő, de 20 méterrel hátrébb már teljesen korrekt volt. A kajáról-piáról nem tudok nyilatkozni, sose szoktam repnapon ilyesmiért sorban állással tölteni a kevéske időt, viszont szuveníres elég kevés volt. Nekem is a hűtőmágnes a dilim, és ha nem sikerül vasárnap venni egyet a szlovák Blackhawk-osoktól, akkor szégyenszemre üres kézzel jövök haza. :-)

A statik megoldása nekem nem tetszett, hisz az oltott-oltatlan keveredés elkerülése miatt csak a fele statikot tudtuk megközelíteni, a többi gépet kerítések és az elválasztó "senki földjén" kerszetül nézhettük meg. Remélem, senki nem haragszik meg rám emiatt, de az oltásos dolog kezelése szerintem jobb volt Kecskeméten.

Apropó kerítés... a kordon magasságát ajánlom a kecskeméti szervezők figyelmébe. Érdekes módon a derékig érő kerítésen se mászott át senki.

 

A repülőprogram gyengébb volt kecskemétinél, de azért volt bőven néznivaló, és szépen elment a nap. Érdekes, hogy az ALCA-géppár itt a teljes programot lenyomta robbantásokkal, infrázással. Ég és föld a különbség.

 

Szombaton kb. 50 perc volt kijutni a parkolóból, mikor a program vége után mindenki egyszerre indult meg. Ahogy mifelénk, Szlovákiában sem ismerik a zippzár-elvet, a furakodást jobban szeretik. A rendőrök nagy nehezen elkezdtek irányítani, de igazából a sorok összefolyása csinálja a torlódást a parkolóban, ezzel sok mindent nem lehet csinálni. Azért az irányítás jól esik az embernek. Hozzáteszem, balszerencsénk volt a parkolóhellyel, valószínűleg ennél tovább senkinek sem tartott kijutni. Vasárnap dél körül inkább beáldoztunk pár programpontot, és kocsival átmentünk a pálya melletti spotterhelyre. Nap szempontjából egyébként is jobb onnan délután, és így a kijutás nem hátráltatta a hazaindulást (így is volt negyed 12 mire hazaértünk, szóval nem mindegy az az 50 perc...)

 

Nagyon kellemes kis repnap volt, sokkal jobban tetszett, mint Kecskemét. Erről nem a hazai szervezők tehetnek, hanem Malackában jobb volt az idő (mit jobb... a vasárnap délutáni pici felhősödéstől eltekintve tökéletes), és kisebb volt a tömeg. Hát igen, itt látszik, hogy szlovák repnap minden évben van, nálunk meg...

 

Klassz volt, én örülnék neki, ha Malackában maradna a rendezvény.

Előzmény: glacibacsi (47988)