GSdriver Creative Commons License 2021.10.16 0 0 2535

A mostani frissítésre még nem volt időm. A rendszer nálam vegyes: 115-ös és annál régebbi szelvényekből áll össze.

 

A térképfrissítésre vonatkozó üzenet nekem is jött. Viszont nem először. Ha nem is rendszeresen, de korábban is volt már, hogy kiírta ezt az üzenetet a navi. Én eddig talán 2-3x frissítettem a térképeken, leginkább az itthoni útállomány változásának függvényében. Ha egy jelentősebb új út elkészült (olyan, amit időnként használok is) akkor feltettem a frisset, egyébként nem.

 

Ami a teljes térképet illeti, csak a legleső alkalommal tudtam feltenni egészben. Azóta csak többnyire csak a Magyarországot is tartalmazó szeletet frissítetem. Ennek meg az volt az oka, hogy memóriahiány miatt nem ment fel az egész és nálam sajnos valamiért a kezdettől fogva nem működik a térképtörlési funkció, így nem tudok felesleges területet levenni. Mondjuk fogalmam sincs, hogy a mai világban miért nem teszik ingyenessé minden felhasználó számára a frissítéseket, hiszen az újabbaknál már ez a rendszer és emellett természetszerűen egyre kisebb a régebbi, navival is felszerelt autók aránya. Szerintem jó eséllyel regisztrálnának a tulajok egy legális frissítést ajánló oldalon.

 

Ami az app és az autó közti kommunikációt illeti, nos ki tudja. Nekem fenn van a telón az app, ami néha a frissítéskor elveszít minden korábbi adatot. Máskor meg nem kommunikál napokig az autóval, azután egyszer csak megérkezik többnapi adatmennyiség. Szóval, hogy ki, mit és hol tárol ... lehet, hogy jobb is ha nem tudjuk. Furcsa az is, ha kap egy alert-et az autótól, akkor nem menti el, hanem kérdezés nélkül magától törli. Így adott esetben a szervizben nem tudom megmutatni, hogy mit üzent a kocsi, amikor nem érezte jól magát. 

 

Előzmény: sbojan (2532)