colonial113 Creative Commons License 2021.11.10 0 0 28995

Kamatforduló nappal kapcsolatosan volna egy kérdésem. Ezzel kapcsolatos kivonat a szerződésből:

(1). Az első referencia-kamatláb kamatperiódus a kölcsön folyósításától a 12. (tizenkettedik) havi törlesztőrészlet esedékességének időpontjáig tart. A további referencia-kamatláb kamatperiódusok időtartama: 1 év.
(2).Az egyes referencia-kamatláb kamatperiódusokra irányadó kamat mértéke meg fog egyezni a referencia-kamatláb kamatforduló napját megelőző hónap utolsó munkanapja előtti 2. napon érvényes, az MNB által közzétett 12 havi BUBOR referencia-kamatlábnak és a kamatfelárnak a kamatkedvezménnyel csökkentett összegével.

Szerződéskötésem napja, és a szerződés lejártának napja: október 13. Folyósítás napja: október 18. Első törlesztő: november 13.
Ennek fényében az (1)-es pont szerint a kölcsön folyósításától a 12. (tizenkettedik) havi törlesztőrészlet esedékességének időpontja a következő év október 13. Ebből kifolyólag az utána következő kamatperiódusok időtartama (1 év): adott év október 14 - következő év október 13. Ebből következik, hogy a (2)-es pont szerinti referencia-kamatláb meghatározásának napja a következő periódusra szeptember 28.
A fenti interpretáció helytálló? Vagy lehet a fordulónap október 29? Köszönöm.