s51es Creative Commons License 2021.11.21 0 0 915

Ezt találtam róla.

"Sokféle neve van, de a keserűfoltosság, sztipikesedés, tulajdonképpen a gyümölcs húsában lévő szigetszerű elbarnulás, amely 2-3 milliméter átmérőjű, kerek, határozott szegélyű, gyümölcshúsba mélyedő barna folt. A betegség okát a nem megfelelő víz- és tápanyagellátásban kell keresnünk. Ezek a foltok általában, a fajtához nem való termőtalajokon élő fák termeseinél számítanak jellemző tünetnek. Különösen előidézheti a kalcium hiánya. Ezen kívül a nagyobb gyümölcsök is hajlamosak a taplófoltosságra. Védekezésként kalciumnitrátos permetezés javasolható."

 

Sajnos nekem is van egy öregebb mutsu fám, amin ilyesmi jelent meg. Jövőre meg kell fiatalítanom, és a tápanyagokkal is el kell lássam.

Előzmény: Robz (914)