Vaktorpec. Creative Commons License 2021.12.16 0 1 29

A saját kocsimmal kapcsolatban pár hónapja van egy nyitott ügyem a Porsche Pesttel (és rajtuk keresztül a PH-val is). Mindenféle szoftver-re visszavezethető szoftver problémák vannak, de leginkább a minden nap előforduló Bluetooth (nem) kapcsolódás esetlegessége miatt ütöm a vasat.

Ma jelezték, hogy szoftver frissítés van folyamatban, ami majd megoldja - de természetesen nem tudták megmondani, hogy mikor (akár több hónap is lehet).

 

Néha ránézek egy német fórumra emiatt, és ott is sok az elégedetlen (felháborodott, magát átverve érző) felhasználó...

Azonban találtam egy cikket, ami fontos infókat tartalmaz ezzel kapcsolatban: link

A lényeg, hogy az új Golfok már 4 magos processzort fognak kapni (micsoda fejlődés!), és a szoftvert is megpróbálják rendesen megcsinálni (optimalizálni). 

És a frissítés során megcsinálják végre (jelenlegi, karcsúbb hardverrel szerelt példányokra vonatkozóan is), hogy OTA (over-the-air) is frissíthető legyen a szoftver.

 

...

2022 elejétől a Golf 8 infotainment platformja, a MIB3 szoftveres és hardveres frissítést kap. A hardver a nagyobb teljesítményű SoC-ek előnyeit élvezi, a fő processzor immár négy magra támaszkodik, és 25 százalékkal nagyobb számítási teljesítményt kínál. A Volkswagen még a grafikus egység teljesítményének megháromszorozásáról is beszél, ami a 3D-s térképes navigációnak is kedvez.

...

A Golf jelenlegi generációjához tavasszal ingyenes szoftverfrissítést is kínálnak, amely ugyanezeket a funkciókat kínálja majd. A meglévő ügyfeleknek ehhez továbbra is fel kell keresniük a műhelyt, az "over-the-air" frissítések jelenleg nem lehetségesek. A frissítéssel azonban a régi generáció számára is bevezetésre kerül a frissítések vezeték nélküli és műhelylátogatás nélküli letöltésének lehetősége. A meglévő ügyfeleknek azonban továbbra is a régi hardverrel kell beérniük, amely nem olyan teljesítményű, mint a frissítés.

...

 

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)