kapocsii Creative Commons License 2022.01.02 0 0 5390

Szia, 

 

Nekem is hasonló rendszerem van, csak nem NGBS-től. Én azt feltételezem, hogy a fűtési karakterisztikán kellene állítanod, ha van ilyen.

 

Nálam is volt hasonló jelenség, hogy kattogott a rendszer. Szerintem az okozta, hogy túl nagy volt az előremenő hőmérséklet, emiatt az osztó gyűjtőnél nagyon gyakran lezártak a szelepvezérlők. Így lassan lehűlt a rendszerlemez 24-25 fokra. Majd nyitott a vezérlő, amikor úgy számolta, hogy melegíteni kéne a helyiséget és ráengedte a 35 fokos előremenőt. (Ilyen esetben "sokkolta" a lemezt és emiatt pattogott)

 

Emiatt állítottam a fűtési karakterisztikán. A fűtési karakterisztika adja meg a rendszernek, hogy a kinti hőmérsékletet figyelembe véve, milyen előremenő víz hőmérsékletet állítson elő. 

 

Jelenleg 26 fokos az előremenő (6 fok van kint) , ha változik a kinti hőmérséklet, pl. hűvösebb lesz, akkor ezt változtatja, de nagyon lassan. pl kint változik, hűvősebb lesz 3 fokkal, akkor is csak mondjuk 27 fokra megy fel az előremenő. 

Ami fontos, hogy a szelepek az esetek 80% nyitva vannak valamilyen %-ig. 

 

 

Én a helyedben azt próbálnám meg, hogy milyen alacsony előremenővel lehet még kifűteni a helységeket és arra is figyelni, hogy a szelepek általában nyitva legyenek. 

 

 

 

 

 

Előzmény: OKdoki (5368)