vstrom Creative Commons License 2022.01.17 0 0 729

Sziasztok!

 

Azokhoz fordulok elsősorban, akiknek 2001-es (vagy hasonló) évjáratú 2.0 benzines (136 LE), automata klímás Trajetük van.

 

Egyrészt arra lennék kíváncsi, hogy Nálatok meddig megy fel a vízhőmérséklet jelző műszer mutatója.

Másrészt arra, hogy ontja-e a forró levegőt, ha max.-ra állítjátok a hőmérsékletet, illetve automata állásban felmegy-e a fűtésmotor fordulatszáma 4 ventilátorlapát állásig.

 

Az enyém nem fűt eléggé, és arra gyanakszom, hogy nem éri el az üzemi hőmérsékletet, ezért nem tud elég hőt leadni. Talán rossz a termosztát.

 

Műszerfal kép itt. (Arra az esetre, ha nem működne a link, írom, hogy a mutató alulról sorrendben: 0 - kicsi - nagy - kicsi, vagyis a második kicsi jelölés fölött van egy kicsivel.)

 

A vízrendszert átmosták, a középső konzolt kiszerelve megtisztítottam a belső hőmérséklet érzékelőt, a hűtőfolyadék szint rendben, mégsem tud forró levegőt fújni. Automata állásban szabályoz, de sosem megy el 4 ventilátorlapát ikonig, max. 3-ig. Ha kézzel maximális 32 fokra és maximális fordulatszámra állítom, akkor sem fúj forró levegőt, de még meleget sem, inkább langyosat.

 

 

Sajnos ilyesmivel a szerelők nem szeretnek/ nem érnek rá bíbelődni. Ha tudtok, küldjetek képet - a szerelő meggyőzésére :)

 

 

Minden ötletet, segítséget előre is köszönök.

 

Üdv,

Robi