Robzon Creative Commons License 2000.01.10 0 0 49
Na akkor nézzük tovább a „Robzon móccert”. (Szerény a csákó, hiába…)
Most lépünk a meditatív szakaszba: üljünk le egy elsötétített szobában lótuszülésbe, csukjuk be a szemünket, (elaludni nem ér!) és gondoljuk végig a következőket: „fogyókúráztam már egy csomószor, most mégis itt vagyok, és nem tetszik amit látok, de ennek most vége, mert végérvényesen és visszavonhatatlanul megváltoztatom az életmódomat, és annyira jól fogok kinézni, és annyira jól fogom érezni magam a bőrömben, mint a pinty.” (Itt szeretném felhívni a figyelmet a pintyek univerzális, jolly-joker mivoltára, és arra hogy feltehetően mennyire jól érzik magukat a bőrükben.)
Na ha a lelkiéletet ezzel letudtuk, akkor máris örülhetünk a következő örömhírnek: az életmódváltás egy csomó papírmunkával jár! Először azt kell tudnunk, hogy honnan indulunk, vegyük fel a következő adatokat:
- testsúly, életkor, testmagasság.
- testzsírarány (de jó, hogy már tudjuk, hogy kell mérni, különben most csak leshetnénk gyagyán.)
- egy „ilyen volt” fotó, a majdani éles kontraszt végett fürdőruhában.
- nem ártana egy vérkép, koleszterinszint, und so weiter. (Bár – állítólag – a táplálkozási szokásokon történő változtatás kevésbé hat vissza a koleszterin szintre mint eddig hitték.)
- Mostantól írunk mindent amit elfogyasztunk, időponttal, mennyiséggel. Természetesen a folyadékokat is, természetesen a fél pohár vizet is, a kávét is, az 1 szem kockacukrot is. Mindent, ami energiaértékkel bír, illetve folyadék. (tehát valahogy így:15:35 víz, 1dl.; 17:15 zsemle 2 db, parizer 50g, paradicsom 50g, stb.) A cukormentes rágógumit nem kell. :) Az első héten ne változtassunk eddigi táplálkozási szokásainkon, ennek feljegyzése része a kiindulási helyzet felvételének. Vegyünk 1 helyes kis noteszt, és alakítsunk ki egy frankó kis Pavlovi feltételes reflexet, ha eszünk ösztönösen induljon meg a papír és toll elválasztásunk. Mellékhatásként felléphet, hogy a környezetünk eleinte hülyének néz bennünket, de amikor látják az eredményeket, és majd irigykedve kérdezik a „titkot” csak adjuk be nekik a „fogyókúrás varázsnotesz” dumát, ami „negligálja a bevitt kalóriákat”, és ajánljuk fel, hogy jó pénzért szerezhetünk nekik is ilyet. ;) Szóval mostantól jegyezzünk mindent, ez lesz az alapja a táplálkozási szokásaink átalakításának.