Porter Creative Commons License 2000.01.12 0 0 186
Nekem hasonlo problemaim voltak: 14 evesen 180valahany centi voltam es 52 (!) kilo. Igazi valogatos, csipegetos, csontsovany kiskolok voltam.
Akkor kezdtem el edzoterembe jarni, valamint kiegyensulyozottan (feherjedusan) enni. Masfel ev utan, 190 cm korul tetozve 85 kilo (!) voltam, pedig nem sok zsir volt meg igy sem rajtam.

Mig korabban a fekvenyomaskor 25 kilo is nehezen ment ki, 17 evesen mar 110 volt a csucsom. Es nemcsak nekem, hanem masnak is feltunt: alakra sokkal jobban nezek ki.

A programom a kovetkezo volt: fel even at heti 3 edzes (egyenkent 1,5 oras). Ennek a lenyege az volt, hogy minden edzesen minden izomcsoportom mozgattam meg. Fel ev utan atalltam a 4 napos programra (nap 1,5 oraban az is) - 1. nap mell,hat,vall,has 2. nap kar,lab,has - egynap piheno - majd 3., 4. nap ujra az egeszet.
A pontos edzesprogram kialakitasaban persze legjobb szakember vagy edzo tanacsat kikerni. A lenyeg az, hogy kemenyen meg kell dolgozni minden edzesen, de sosem szabad tulzasba vinni, vagy tulzottan eroltetni, ha nem megy.
Ha rendszeresen eddzel, az etvagyad is meg fog noni. Celszeru ugyelni a helyes etrendre - keves zsir, sok szenhidrat,zoldseg. Emelle esetleg aminosavval, vagy sulynovelo proteinekkel probalkozhatsz. Aktiv sportolas mellett az asvanyianyag es vitaminszuksegleted is megemelkedhet - esetleg erre is celszeru gondolni.
A lenyeg viszont itt is, hogy tulzasba vinni semmit sem szabad.

Sajnos 18 evesen abbahagytam az aktiv edzzest, de meg mindig lehet latni rajtam az akkor felszedett "masszat" - pedig az utobbi evek ulomunkaja mindent megtett azert, hogy ezt eltuntesse.

Előzmény: feherlofia (178)