Vaktorpec. Creative Commons License 2022.02.08 0 0 31

Nagy a csend. Gondolom, mindenki autója hibátlanul teszi a dolgát.

Az enyémen talán a jövő héten frissítenek szoftvert, amitől remélhetőleg megoldódik a korábban említett bluetooth kapcsolódási probléma. 2 munkanapra kéri az autót a szerviz. (lehet, h 9.6k-s modemen töltik le valahonnan...)

A többi szoftveres probléma (nincs hang, újraindul a rendszer, nem állítható a hőfok) szerencsére ritkán fordul elő (havi 1-2 alkalom).

 

De ma egy újabb csodás dolgot produkált a rendszer: az első parkolóradar "bimbam"-ja nem kapcsolt ki. Arra a hangra gondolok, ami kb 70-80 cm-re megközelített akadály esetén szól. Kb 25 km-en keresztül hallgattam (telefonhívás közben is szólt - hurrá), mert sem a leállítás+újraindítás, sem a leállítás+bezárás+kinyitás+újraindítás nem segített. Hogy dugná fel magának "Jürgen" a MIB3-as infotainment rendszert parkolóradarokkal együtt!!!

Pár óra parkolás utáni út során már elhallgatott, de kiírta, hogy a parkolóasszisztens vagy miatököm nem elérhető. Újabb pár óra pihenő után már ismét működik.

 

Áttérve a "hardverre": azt vettem észre, hogy kissé hangosabb lett a motor, és az alapjáratba egy kissé kellemetlen, "vízpumpás" hang keveredik. Erre azt szokták mondani a szervizben, hogy ez normális és nincs semmi hibakód a tárolóban.

Egyébként valószínűleg nincs baja, és az autó is működik, fogyasztása visszafogott (5.76 l/100km) közel 20e km futásteljesítmény alapján.

 

Vegyes a kép. Ha nem lenne még két év a lízingből, lehet, hogy eladnám (drágábban, mint vettem). De nem tudom, mit választanék helyette (aminek 0, 4, 6, de semmiképpen sem 3 hengere van, és nem eszement áron lehet hozzájutni). Úgyhogy egyelőre marad ez.

Előzmény: f_zoli (30)