fifibá Creative Commons License 2022.03.19 0 0 2565

Sziasztok,

 

2008-as W211-ben szerettem volna navigciót frissíteni a COMAND NTG 2.5-ös fejegységben. Sajnos az utolsó DVD 2019-es, ami nem tűnt igazán aktuálisnak 240 EUR ár ellenében. 

Mivel kedvelem a kihívásokat, még tavaly nagyobb elvárások nélkül beszereztem egy kínai Androidos fejegységet (vám, áfa, minden), de nem szereltem be, mert nem tudtam működésre bírni. 

Mostanra jutottam el oda, hogy bár ráfizettem, újra próbálkozom, és nemrég megérkezett az újabb fejegység és a tartozékok, immár Android 11 oprendszerrel, 8GB+128GB RAM, wireless CarPlay, stb., a részletek, képek ezen a linken megtekinthetők:

 

https://www.aliexpress.com/item/1005003751772294.html?spm=a2g0o.order_detail.0.0.4a45f19cU3O7pm

 

Beszerelés előtt igyekeztem információt gyűjteni, és szomorúan jöttem rá, hogy az előzőnek sincs semmi baja, én voltam totál béna, és az új infók alapján gond nélkül beépítettem az előző készüléket, hozzá dashcam-ot, TPMS-t, OBD2-t, stb. SIM kártyás internet, vezetékes CarPlay működik, Android Auto-t nem próbáltam. 

Azóta több ezer km-t megtettem itthon és külföldön, és igencsak élvezem a multimédiás szolgáltatásokat, benne zene, videó, az online navit, a kormányról kezelhetőséget, meg úgy mindent.

 

Viszont a vadonat új készülék így feleslegessé vált - beszerelés nélkül kipróbáltam, minden működik - így eladósorba kerül, a tartozék USB-s TPMS guminyomás figyelő rendszerrel (4 belső érzékelős) együtt, szívem szerint a nettó vételárért, 117.000 forintért.

Az 1 év garancia természetesen él.

 

Csak jelzem, hogy a neten szép számban találhatók hasonló kinézetű fejegységek, ám mind régebbi Android rendszerű, kisebb memóriájú, ami garantáltan csigalassú működést jelent, és szinte semmi se telepíthető rá.

 

Ehhez USB-n keresztül bármilyen más eszköz, pl. kamera, pendrive, hordozható SSD/HDD csatlakoztatható, HD videó lejátszás megy menet közben is (nem szép dolog).

 

Beépítésben is szívesen adok tanácsot, telefonon, személyesen.