Robzon Creative Commons License 2000.01.25 0 0 142
Waratah!
Az embernek – szerintem – nem lehet „büntetlenül” összevissza a napirendje. Asszem, örülhetsz, ha a rendszertelenséget, a hajnali nem alvást annyival megúszod, hogy túlsúlyos vagy. Az emberek hajlamosak kizsákmányolni magukat, és csak amikor késő, akkor jönnek rá, hogy nem érte meg.

Lanina!
Ne legyen igazam, de szerintem Te nem fogsz már lefogyni… Mond el lécci, hogyan lehet vigyázni a nassolással! Meg hogy ha a reggeli szobabringázást képtelen vagy leszervezni, akkor mégis mi az, amire képes lennél? Szerintem a Teleshop rád vár.

Rizo!
Hajrá! Azért tekerés közben a nyaki artérián is mérheted a pulzusodat, a klasszikus egy percig szívverésszámolós módszerrel, legalább edzésenként egyszer-kétszer, a viszonyítás végett!

Miamanó!
Francba! Francba, francba, francba… Már épp kezdtem leporolni a kedvenc férfi soviniszta dumáimat, hogy lám, csak Rizo aki nyomul, a nők meg csak lapulnak, erre tessék. :(
Szerintem, a túl sok edzés is hiba lehet. Tudod, aki fogyni akar, az azért mozog, hogy a fogyasztó hatást előidéző energia deficitet „termeljen”. És – azt gondolom – hogy a tartósan energia hiányban tartott szervezet, könnyen túledzhető. (A túledzettség, az ébredési pulzus emelkedésén észrevehető.) A túledzettség – fogyókúrázók számára - legészrevehetőbb tünetei, a fáradékonyság, edzésiszony, motivációs „gödörbe kerülés”. Szóval az edzés mennyiséget is csak lassan, nagyon fokozatosan szabad fokozni. Tudod „lassan járj, tovább érsz” meg „aki sokat markol, keveset fog” meg „sokat akart a szarka, de nem bírta a farka” meg „könnyű, marit táncba vinni…” de ez egyáltalán nem illik ide. Te is kitapinthatnád közben a pulzusodat, - mint Rizo – csak, hogy tuggyuk mijapálya. Én a helyedben, megcsinálnám a heti hatszori reggel 30 perces szobabringázást, és csak ha nagyon van kedvem, akkor tornásznék, még max. kétszer-háromszor hetente. A has edzésről elég terjedelmes fejtegetés eszközöltem a kockahas topic vége felé (ha tényleg érdekel a téma), ide csak annyit, hogy a zsír nem megy le a hasadról akárhány hasizomgyakorlattól se, és amúgy sem biztos, hogy egyáltalán bármennyire is használnak az ilyen jellegű sokszáz ismétléses szériák.
A kajáról annyit, hogy a „valamivel megkenés” alatt remélem nem vajat, margarint, kenőmájast, kenhető sajtot, meg ilyeneket értesz. A pulykasonka belefér. Zsírszegény sajtot is dobhatsz rá. Barnakenyér, magoskenyér is bejátszhat, meg egy csomó minden más. Lényeg a változatosság. Ja és a salátáról jut eszembe: egy csomóan azt hiszik, hogy a majonézes öntetű izék saláták (francia saláta, svájci saláta, tojás saláta, stb.)! Nem, a majonézes öntetű izék nem saláták, hanem a mocskok mocskai. Véletlenül se együnk majonézes öntetű izéket, mert állat zsírosak, cukrosak. Akkor már inkább száraz marha steak, zöldkörettel. Ha saláta öntet, akkor csakis joghurtos, nagyon fincsák vannak.
Szerintem fogyni csak egyenletesen lehet, szóval nem igen van olyan, hogy „helyi fogyás”, tehát akármit csinálsz egyenletesen fogysz, illetve egyenetlenül, az alkati sajátosságaidnak megfelelően.

Shika!
Tessék csak elmenni! Hidd el érdemes, az aerobic klubokban általában van min gyógyítgatni a szemed. ;) Arról meg nem is beszélve, hogy az aerobic az egyik legintenzívebb mozgásforma, és – bár a heti 1 alakalom fogyásilag gyakorlatilag semmit sem ér – „egészségileg” jócskán profitálnál belőle, csak le ne sérülj.